Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Deze NEVS Emily GT zou de elektrische Saab 9-5 worden

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-05-2023

Bij NEVS, het merk dat is ontstaan op de as van Saab, ligt alles stil. Nochtans had de Zweedse constructeur, die gefinancierd werd door de Chinese vastgoedgroep Evergrande, een elektrische berline op stapel staan: de door de Saab 9-5 geïnspireerde NEVS Emily GT.

De crash van Evergrande's vastgoedgroep als gevolg van een overmatige schuldenlast heeft NEVS in een impasse gebracht en geleid tot stilstand van de voormalige Saab-fabriek in Trollhättan (Zweden), ondanks belangstelling van Polestar voor een deel van de uitrusting. Het NEVS-personeel, waaronder ingenieurs van het voormalige Saab, is gereduceerd tot het absolute minimum en alles ligt stil.

Toch had NEVS, gebouwd rond de resten van Saab, een project in uitvoering: de elektrische berline Emily GT. Dat model werd ontworpen met de hulp van Christian Von Koenigsegg en haalde inspiratie bij de laatste Saab 9-5

NEVS Emily GT

Rijbereik van +1.000 km

De NEVS Emily GT was uitgerust met vier elektromotoren van 121 pk die in de wielen waren ingebouwd, goed voor een totaal vermogen van 484 pk. Een variant met 644 pk en 2.200 Nm en een rijbereik van 1.000 km (dankzij een batterij van 175 kWh), zat eveneens in de pijplijn.

Die NEVS Emily GT bevond zich al in de preproductiefase, met de bouw van 6 prototypes in slechts 10 maanden. Op dit moment ligt het hele project echter voorlopig in de ijskast. Tenzij deze Emily GT investeerders zou kunnen verleiden...

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten