Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Nissan Ambition 2030 belooft heleboel nieuwe EV-modellen

Geschreven door Frédéric Kevers op 29-11-2021

Met Nissan Ambition 2030 presenteert de Japanse constructeur een ambitieus toekomstplan dat tot 15 nieuwe elektrische modellen moet leiden tegen 2030. En Nissan toont meteen 4 conceptcars die ons al een blik in de kristallen bol gunnen.

Nissan stelt vier conceptcars voor, elektrische modellen waarmee de Japanse constructeur zijn toekomstprogramma wil ondersteunen. Onder de noemer Nissan Ambition 2030 lanceren de Japanners een productplanning die 28 geëlektrificeerde modellen belooft tegen 2030. Van die 28 zouden er 15 volledig elektrisch zijn, de 13 overige houden het bij een hybride aandrijving waarbij een kleine verbrandingsmotor als stroomgenerator ingezet zal worden.

>> Lees ook - De Nissan die wij eigenlijk in Europa willen...

Om die EV-ambities ook mogelijk te maken investeert het merk 15,6 miljard euro. Nissan Ambition 2030 moet ervoor zorgen dat de Japanse automaker zijn Europese marktaandeel van geëlektrificeerde modellen met 75% vergroot tegen het einde van 2026. Daarbij wordt vooral gerekend op de hybride Nissan Qashqai e-Power en op de door de halfgeleidercrisis uitgestelde Nissan Ariya Electric. De inspanningen om solid state-batterijen te ontwikkelen moeten in 2028 leiden tot een eerste elektrische Nissan met een kobaltvrije vastestofaccu die superieur zou zijn aan de lithium-ionbatterijen die vandaag worden gebruikt.

Conceptcrazy

Om die elektrische toekomstplannen nu reeds concreet te maken presenteert Nissan vier vrolijke conceptcars. Het gaat om designstudies, over de technische specificaties wordt met geen woord gerept. Een overzichtje.

Nissan Chill-Out Concept

Nissan omschrijft de Chill-Out Concept als Next Generation Cross-Over EV.  De technische fundamenten zijn die van de Nissan Ariya, want ook de Chill-Out bouwt op het CMF-EV-platform waarop Renault de Mégane E-Tech Electric zet. En met dat Franse model heeft deze conceptcar zijn filosofie gemeen. De Chill-Out is een wat slankere cross-overvariant van de kloekere Ariya, met een verduisterde voor- en dito achterzijde waarin de lichten verstopt zitten. Binnenin wordt er gehint naar zelfrijdende technologie, het dashboard wordt gedomineerd door een enorme multimediadisplay.

2021 Nissan Chill-Out Concept

Nissan Hang-Out Concept

Zouden we de Hang-Out Concept kunnen omschrijven als de elektrische opvolger van de Nissan Note? Het koetswerk combineert elementen van een stoere SUV met die van een praktische monovolume, inclusief twee schuifdeuren aan elke kant die openen in een tegenovergestelde richting en toegang bieden tot een genereuze binnenruimte.

2021 Nissan Hang-Out Concept

Nissan Max-Out Concept

Na de Hang-Out volgt de Nissan Max-Out, een elektrisch aangedreven cabriolet met een sierlijk vormgegeven koetswerkontwerp. Let op de aerodynamisch opengewerkte voorzijde en op de toelopende achterpartij, die de nodige sportiviteit suggereren.

2021 Nissan Max-Out Concept

Nissan Surf-Out Concept

De vierde en laatste conceptcar waarmee het project Nissan Ambition 2030 in gang getrapt wordt, is de Surf-Out. Het is een elektrische aangedreven pick-up voor avontuurlijke activiteiten op en rond het strand. Over de open laadmodule van de Nissan Surf-Out Concept kan je een glazen afdekkap plaatsen, waardoor het een soort verhoogde coupé lijkt te worden. Let ook op de manier waarop je je surfplank kan opbergen.

2021 Nissan Surf-Out Concept

 

 

 

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten