Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Wordt dit de nieuwe Nissan Micra?

Geschreven door Klaas Janssens op 25-09-2023

De nieuwe Nissan Micra wordt een elektrische stadswagen die nauw verwant is met de nieuwe Renault 5. En dankzij deze 20-23 Concept krijgen we een eerste beeld van hoe die nieuwe Micra eruit zal gaan zien.

Dankzij zijn technische verwantschap met de op stapel staande Renault 5 weten al het een en het ander over de nieuwe, in de loop van 2025 verwachte Nissan Micra. Dat het een elektrische stadswagen wordt, bijvoorbeeld. Die bouwt op de voorwielaangedreven CMF-B EV-architectuur van de Alliantie en aangedreven wordt door de 136 pk sterke ePT-elektromotor.

En die gebruikt maakt van een batterijpakket van 52 kWh, wat zich moet vertalen in een rijbereik van ongeveer 400 kilometer. Maar hoe die nieuwe Nissan Micra eruit zal gaan zien...

Nissan 20-23 Concept Micra EV

Spoilerwerk als camouflage

Officieel is deze 20-23 Concept (*)  niet meer dan een stijloefening, waarbij enkele jonge designers van het in hartje Londen gesitueerde NDE (Nissan Design Europe) aan de slag gingen met de vraag om hun ideale auto te ontwerpen om mee door de straten van de Britse hoofdstad te rijden. Maar de ronde koplampen ogen wel er bekend: we zagen ze eerder op de teaser die Nissan verspreidde. 

Kijk voorbij de vleugeldeuren, de onder gigantische spatborden schuilende velgen en de overdaad aan spoilerwerk en je kijkt naar een compacte hatchback met drie deuren. Neen, het zou ons niet verbazen mochten we eigenlijk naar de nieuwe Micra aan het kijken zijn. Over de elektromotor van de Nissan 20-23 Concept wordt niets gezegd, maar de aandrijflijn van de Formule E zou hier niet misstaan...

Nissan 20-23 Concept Micra EV

(*) De 20 verwijst naar het aantal jaar dat NDE intussen actief is en 23 naar het jaar waarin we ons momenteel bevinden. Die 23 is belangrijk voor het Japanse merk, want 2 is "ni" en 3 betekent "san".

 

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten