Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Peugeot e-Legend Concept: 504 Coupé voor de 21ste eeuw

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-09-2018

Peugeot heeft voor het salon van Parijs een concept klaargestoomd met een bijzonder knap design, dat wat doet denken aan dat van de 504 Coupé. Het is een elektrische en zelfrijdende auto die inductief kan worden herladen.

Tijdens het salon van Parijs begin oktober voorziet Peugeot op zijn stand een mooi plaatsje voor de e-Legend Concept. Die is rechtstreeks geïnspireerd op de 504 Coupé van weleer (eind jaren 1960), die door Pininfarina was getekend. De designers hebben hun best gedaan om een vergelijkbare verhouding tussen staal en glas te bereiken en om de passagiersruimte naar achteren te duwen. Toch bevat de auto ook heel wat moderne elementen, zoals het lichtdesign. Maar hij is vooral elektrisch en biedt verschillende rijmodi, waaronder een aantal autonome.

Zelfrijdend of zelf rijden?

Je kan de conceptcar zelf besturen of hem laten rijden. In de autonome rijmodus verdwijnt het stuurwiel en krijg je zicht op een scherm van liefst 49 duim. De stoelen en armleuningen gaan ook in een andere, meer comfortgerichte positie staan. Passagiers kunnen kiezen voor de Soft-stand, waarbij de informatie wordt beperkt tot het strikte minimum, of voor Sharp, waarbij de auto sterk met zijn omgeving geconnecteerd is. Ook in de manuele rijmodus zijn er twee programma’s: Legend, met een instrumentenbord dat herinnert aan dat van de 504 Coupé met zijn drie tellers, en Boost, dat de voorkeur geeft aan een dynamische rijstijl.

600 kilometer

De auto heeft een sportief temperament dankzij een elektromotor van 340 kW (462 pk) en 800 Nm. Dat koppel wordt over de vier wielen verdeeld. Peugeot geeft aan dat de e-Legend van 0 naar 100 km/u sprint in 4 seconden en dat hij een topsnelheid haalt van 220 km/u. Het rijbereik ligt op 600 kilometer (WLTP) en er is een snellaadmodus waarmee de auto op 25 minuten al 500 kilometer bereik terugwint. Bovendien kan hij ook inductief worden geladen. Een scherm onder de achterruit toont een persoonlijke welkomstboodschap voor de gebruiker en toont voor het vertrek hoe vol de batterij is. Hij waarschuwt mensen rond de auto ook wanneer die in de zelfrijdende modus onderweg is.

Interieur

De sfeer aan boord van de conceptcar verwijst naar de gewatteerde stoelen van de oorspronkelijke 504. Ze zijn met velours bekleed en het houtwerk is in Paldao-hout uit “hernieuwbare” bosbouw gemaakt. Het doet denken aan het palissander- en ebbenhout van 50 jaar geleden. Het interieur van de 4,65 meter lange coupé is verder aangekleed met een hele resem schermen. Naast het grote frontale scherm van 49 duim zit er een van 12 duim in elke zonneklep en een van 29 duim in de deuren. Die twee laatste kunnen een personaliseerbaar “digitaal decor” weergeven.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten