Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / The Comeback Kids (1): wordt dit dan de elektrische Toyota MR2?

Geschreven door Klaas Janssens op 25-10-2023

Op de 2023 Japan Mobility Show in Tokio presenteert Toyota de elektrische FT-Se GR Concept. Een moderne interpretatie van de MR2, zeg maar.

De Japan Mobility Show in Tokio staat in het teken van de comebacks. Want als alles loopt zoals de gemiddelde autofanaat hoopt dat het loopt, ontpopt deze FT-Se Concept binnenkort in een nieuwe Toyota MR2. De Japanse constructeur geeft geen specificaties mee, dus naar het vermogen of de prestaties van de compacte sportwagen blijft het raden.

Die nieuwe Toyota MR2 (of wordt het GR2?) krijgt een elektrische aandrijflijn met een midscheeps gemonteerde elektromotor die de achterwielen aandrijft. Het koetswerkdesign doet wat denken aan Lotus-modellen zoals de Elise en de Evora, waarbij de ontwerpers compacte afmetingen en aerodynamische efficiëntie combineren met een een dramatisch lijnenspel.

Toyota FT-Se Concept - Tokio 2023

Gazoo Racing als submerk van Toyota?

Net zoals zijn voorgangers telt het interieur van de nieuwe Toyota MR2 slechts twee zitplaatsen - in tegenstelling tot de GR86, die een 2+2-zitconfiguratie hanteert. De sobere cockpit dient vooral de bestuurder, die een F1-achtig sportstuurtje in handen gedrukt krijgt. Naast de digitale tellerpartij draagt de FT-Se Concept nog twee displays die wat op smartphones lijken.

Opvallend: De FT-Se Concept doet het zonder Toyota-logo's, overal kleven GR-embleempjes. Wordt Gazoo Racing misschien een sportief submerk?

Toyota FT-Se Concept - Tokio 2023

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten