Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Volkswagen ID. Aero komt in 2023 naar Europa als Model 3-concurrent

Geschreven door Klaas Janssens op 27-06-2022

De VW ID. Aero EV Concept vervelt in de loop van 2023 tot een productierijpe concurrent voor de Polestar 2 en de Tesla Model 3. De elektrische middenklasser start zijn carrière in China, maar komt ook naar Europa. Als ID.7?

In 2018 toonde Volkswagen de ID.Vizzion en in 2019 de ID.SpaceVizzion, twee elektrische conceptcars van een model dat je als de elektrische opvolger van de Passat zou kunnen zien. Nu is het de beurt aan de VW ID. Aero, de laatste stap richting serieproductie. De eindelijke productiewagen zal zowat identiek zijn, maar wel een andere naam krijgen. Eentje met een cijfer, naar analogie met de ID.3, de ID.4 en de ID.5. Wij gokken op de ID.7.

2023 VW ID Aero EV Concept

Indrukwekkend rijbereik

De Volkswagen ID Aero zou eigenlijk debuteren op de 2022 Beijing Motor Show, maar dat Chinese autosalon werd geschrapt wegens een zoveelste uitbraak van het coronavirus. Wolfsburg legt de focus hoe dan ook op de Chinese markt, die de productieversie van de VW ID. Aero het eerst zal verwelkomen. In de loop van 2023 meert de elektrische auto ook in Europa – inclusief België – aan.

De Volkswagen ID. Aero komt met een aerodynamisch geoptimaliseerd koetswerk dat een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23 belooft. En dat helpt de autonomie, want de elektrische VW zou over een WLTP-rijbereik van liefst 620 kilometer beschikken. En dat met het gekende batterijpakket van 77 kWh. 

2023 VW ID Aero EV Concept

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten