Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / VW ID. Code introduceert nieuwe designtaal van Volkswagen

Geschreven door Klaas Janssens op 24-04-2024

Op Auto China in Beijing heeft Volkswagen de ID. Code voorgesteld, een elektrische SUV die de nieuwe designtaal van VW inhuldigt.

Met de VW ID. Code Concept, die debuteert op Auto China in Beijing, probeert Volkswagen vooral de lokale markt te paaien. De elektrisch aangedreven SUV introduceert immers een nieuwe designtaal voor China. Daarbij worden de grote woorden niet geschuwd, want CEO Thomas Schëfer heeft het over een "holistische brand experience" en designhoofd Andreas Mindt over "een nieuw type SUV dat het dynamisme van een Gran Turismo" uitstraalt.

VW ID. CODE 2024

Het 5 meter lange koetswerk van de Volkswagen ID. Code wordt gekenmerkt door een strak en vloeibaar lijnenspel, dat de designers van de SUV graag vergelijken met de metalen oppervlakken van een straalvliegtuig die de zon en de lucht reflecteren. Dat verklaart meteen de naam van de gebruikte laktint want de ID. Code hult zich in het Horizon-blauw.

Avatar met artificiële intelligentie

Het design van toekomstige VW-modellen stoelt op drie basisbegrippen: Volkswagens moeten herkenbaar blijven, aantrekkelijk ogen en zich onderscheiden met enkele opvallende eigenschappen. In het geval van de VW ID. Code gaat het om de met verschillende lichttechnologieën - Light Cloud, 3D Eyes en Light Screen - gezegende voorzijde.

VW ID. CODE 2024

Het komt erop neer dat de lichten zich niet beperken tot verlichten, maar dat ze ook gebruikt worden om te communiceren met de buitenwereld. Zo kunnen medeweggebruikers bijvoorbeeld zien wanneer de Volkswagen ID. Code autonoom rijdt. Hetzelfde kan je zeggen over de Smart Windows, die bijklussen als display. Wanneer de bestuurder nadert, komt er een AI-gestuurde avatar tevoorschijn die tevens als digitale co-piloot fungeert.

Mobiele leefruimte met multifunctionele bekerhouder

Het interieur van de VW ID. Code wordt omschreven als een mobiele leefruimte die opgetrokken is uit milieuvriendelijke materialen, die het reiscomfort van een privéjet biedt en die multifunctionele stoelen gebruikt om deze Volkswagen bij het zelfstandig rijden in de autonome rijmodus om te vormen tot een gezellige lounge of een knusse slaapplek. Origineel klinkt het niet, maar de uitwerking oogt beloftevol.

VW ID. CODE 2024

Vooral de bekerhouder vinden we leuk gevonden. Die heeft immers een dubbele functie, want duw die bekerhouder omhoog en je krijgt een prettig vormgegeven lamp. Ook aanwezig in het interieur van de VW ID. Code: de op een verplaatsbare rail gemonteerde koelkast. Nu nog een toilet en je hoeft nooit meer uit je wagen te komen...

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten