Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Eerste info BMW M5 gelekt: 728 pk voor 2.435 kg

Geschreven door Klaas Janssens op 19-02-2024

De specificaties van de nieuwe BMW M5 doen de ronde op het wereldwijde web. De plug-inhybride V8 belooft een heleboel vermogen, maar duwt het gewicht van de supersportieve 5 Reeks wel naar 2.435 kilogram...

Je kan de nieuwe BMW 5 Reeks ook bestellen als elektrische i5 of als praktische Touring - of meteen als elektrische i5 Touring. Liefhebbers van het snellere werk kunnen terecht bij de i5 M60 xDrive, die een systeemvermogen van dik 600 pk combineert met een maximumkoppel van 820 Nm, die in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u sprint en die een (begrensde) topsnelheid van 230 km/u haalt. Toch blijft het reikhalzend uitkijken naar de echte BMW M5.

BMW M5 Touring teaser

We wisten reeds dat de nieuwe BMW M5 ook als M5 Touring te bestellen zal zijn. En dat hij de plug-inhybride V8 van de BMW XM zou gebruiken, een motor die ook in de M-racewagen ligt waarmee de Duitse constructeur de hypercars van Ferrari en Toyota bekampt in het Wereldkampioenschap Endurance (WEC) en dus ook deelneemt aan de 24 Uur van Le Mans. Maar intussen doet er nog meer informatie de ronde.

Specificaties BMW M5 (G90)

De nieuwe BMW M5 adopteert de stekkerhybride aandrijflijn van de XM. Het gaat om de S68B44-krachtbron, een 585 pk sterke 4,4 liter-V8 die ruggensteun krijgt van een 197 pk krachtige elektromotor. Dat levert een systeemvermogen van 728 pk op, wat iets minder is dan wat deze motor in de BMW XM Label Red ontwikkelt.

Impact elektromodule op het gewicht

Het plug-inhybride aandrijfgeheel van de nieuwe BMW M5 gebruikt een accupakket met een capaciteit van 18,6 kWh. Telt die batterij op bij de dikke V8, de flinke elektromotor en de ingenieuze xDrive-vierwielaandrijving en je krijgt een behoorlijk zware jongen: het gewicht van de nieuwe BMW M5 zou liefst 2.435 kilogram bedragen. De Touring flirt zelfs met de 2,5 ton.

Productie en leveringen nieuwe BMW M5

De productie van de nieuwe BMW M5 start in de loop van juli 2024, die van de M5 Touring volgt in de herfst (november). Op Belgische prijzen blijft het nog even wachten. Ook Mercedes maakt intussen werk van een AMG-variant van de nieuwe E-Klasse, die het plug-inhybride aandrijfgeheel van de GT 4-Door Coupé 63 S E Performance zou gebruiken.

 Bron: Bimmerpost

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten