Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Ook de nieuwe Aston Martin Vanquish krijgt een V12

Geschreven door Frédéric Kevers op 03-05-2024

Aston Martin maakt werk van een opvolger voor de DBS: die zal Vanquish heten en aangedreven worden door een V12-krachtbron. Wat weten we nog?

Net zoals Ferrari met de nieuwe 12 Cilindri en Lamborghini met  de Revuelto blijft ook Aston Martin de V12 trouw. Waar de Italiaanse sportwagenbouwers kiezen voor een atmosferische krachtbron, in het geval van de Revuelto met elektrische ondersteuning van een plug-inhybride aandrijflijn, houden de Britten vast aan drukvoeding. De nieuwe Aston Martin Vanquish krijgt immers een herwerkte versie van de bekende 5,2 liter-biturbo in de neus geduwd.

Die door twee turbo's opgezweepte V12, ontwikkeld door voormalig Ferrari-ingenieur Roberto Fedeli, zal een piekvermogen van 835 pk combineren met een maximumkoppel van 990 Nm. Die power wordt op de achterwielen gezet via de achttrapsautomaat. In tegenstelling tot eerdere plannen wordt de nieuwe Vanquish dus sportwagen met middenmotor, maar blijft het een super-DB12 met de motor voorin. Maar dus geen V8 van AMG-makelij, maar de in eigen beheer ontwikkelde V12.

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt eind 2024 officieel voorgesteld, maar de commercialisering staat pas voor 2025 op de agende. Naast de coupé is er ook sprake van een open Volante-variant.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten