Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Bentley Continental GT ruilt W12 voor een hybride V8

Geschreven door Klaas Janssens op 16-05-2024

De gloednieuwe V8 Hybrid die de W12 moet doen vergeten, debuteert binnenkort in de Bentley Continental GT. Aan power is er alvast geen gebrek, want de PHEV ontwikkelt een systeemvermogen van 782 pk voor een maximumkoppel van 1.000 Nm.

De onlangs voorgestelde Mulliner Batur Convertible wordt de laatste Bentley met de bekende W12-motor in het vooronder. Maar de aflossing van de wacht staat klaar, want binnenkort debuteert een gloednieuwe V8-krachtbron. Het betreft een plug-inhybride aandrijflijn die een systeemvermogen van 782 pk combineert met een maximumkoppel van 1.000 Nm. Naar de capaciteit blijft het nog even raden, maar Bentley belooft wel een elektrisch rijbereik van 80 kilometer (WLTP).

2025 Bentley Continental GT V8 Hybrid

Die nieuwe V8 Hybrid komt tussen de voorwielen van de alweer vierde generatie van de Bentley Continental GT te liggen. Die vertrouwt op vierwielaandrijving en vierwielsturing, op adaptieve demping en luchtvering, op een elektronisch gestuurd sperdifferentieel en op actieve rolstabilisatie op 48 volt. Crewe spreekt dan ook over "de meest dynamisch rijdende Bentley uit zijn 105-jarige geschiedenis". Het enige zorgenkind is het gewicht, want de huidige GT W12 Speed zet al 2,2 ton op de weegschaal...

De nieuwe Bentley Continental GT V8 Hybrid debuteert begin juni 2024. Het zou ons sterk verbazen als de Britse constructeur deze keer geen open GTC-versie heeft voorzien.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten