Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Wegens succes onthoofd: Bentley Batur Convertible

Geschreven door Klaas Janssens op 08-05-2024

De in een oplage van 18 exemplaren gebouwde Bentley Batur je niet exclusief genoeg? Geen nood, Mulliner bouwt nu ook 16 exemplaren van de Batur Convertible. En jawel, die behoudt de 750 pk sterke W12.

In 2022 presenteerde de Mulliner-afdeling de Bentley Batur, een prestigieus coachbuildproject op basis van de Continental GT. Ondanks een vraagprijs van bijna 2 miljoen euro had Crewe geen enkel probleem om de oplage van 18 exemplaren aan de gefortuneerde man of vrouw te brengen. Daarom komt Mulliner nu met de Bentley Batur Convertible, gebaseerd op de Continental GTC en gebouwd in een oplage van 16 exemplaren. 

Bentley Batur Convertible

Onder de motorkap van de Bentley Batur Convertible ligt een tot 750 pk en 1.000 Nm opgevoerde variant van de W12, de motor die de Britse luxeconstructeur binnenkort op pensioen stuurt. Of hoe een heleboel autobouwers dit soort motoren nog een laatste hoera gunnen, voor we allemaal elektrisch zouden gaan rijden. Toch kijkt de Bentley ook vooruit met deze Batur, want het design is een voorbode van de door Andreas Mindt uitgedachte stijlrichting van de toekomstige elektrische auto's van het merk.

Bentley Batur Convertible

De door twee turbo's ondersteunde W12 zit nog steeds gekoppeld aan de achttrapsautomaat en brengt zijn vermogen over op alle vier de wielen. De Bentley Batur Convertible weegt meer dan 2 ton en grijpt naar luchtvering, een elektronisch antirolsysteem (op 48 volt) en een actief sperdifferentieel om een veilig, efficiënt en dynamisch rijgedrag te garanderen.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten