Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Comeback Alpine A310: elektrische 911-rivaal in aantocht?

Geschreven door Klaas Janssens op 15-09-2023

Er staan een heleboel nieuwe Alpine-modellen op de planning, maar er kan altijd nog een directe concurrent voor de Porsche 911 bij. Want de sportieve Renault-dochter zou bezig zijn aan een nieuwe A310.

Alpine staat voor een enorme schaalvergroting die zal resulteren in een elektrisch gamma dat een heleboel nieuwe modellen zal tellen. Zo weten we dat de Franse constructeur bezig is met de opvolger van de A110, met een Crossover GT en met een sportversie van de Renault 5, die als A290 aan de line-up toegevoegd zou worden. En dat is slechts het begin, want er liggen nog drie andere modellen op tafel. 

Nu komt daar nog een nieuw, als we goed tellen zevende model bij, want Alpine zou ook werk maken van een directe rivaal voor de Porsche 911. Een elektrische opvolger voor de A310, de laatste wagen die Alpine ontwikkelde onder oprichter Jean Rédélé vooraleer hij het merk aan Renault verkocht.

2027 Alpine A310 - wat weten we al?

  • Positionering: zoals de A110 zich richt op de Cayman, richt de nieuwe Alpine A310 zijn pijlen op de volgende generatie van de Porsche 911
  • Platform: de nieuwe Alpine A310 zou zijn EV-architectuur delen met de elektrische opvolger van de A110 en dus op een aangepaste vesie van de APP-basis bouwen (Alpine Performance Platform).
  • Interieur: de Alpine A310 krijgt een achterbank en wordt dus een vierzitter, al gaat het eerder op een 2+2-configuratie à la Porsche 911.
  • Filosofie: hoewel de elektrische aandrijving voor een flinke gewichtstoename zou zorgen, focus Alpine op een lichtvoetig weggedrag.
  • Lancering: de comeback van de Alpine A310 is gepland voor 2027, toch als de interne plannen echt groen licht gekregen hebben.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten