Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Update: prijs Dacia Jogger Hybrid 140 (2023) bekend

Geschreven door Klaas Janssens op 21-12-2022

De Jogger wordt de eerste Dacia met een hybride aandrijfgeheel, eentje dat zich baseert op dat van de Renault Clio E-Tech. De Dacia Jogger Hybrid 140 heeft ondertussen ook een Belgische prijs, en die is lager dan die van de hybride Clio.

UPDATE: Dacia heeft nu ook het Belgische prijskaartje en de specificaties bekendgemaakt van de Jogger Hybrid 140. De Frans-Roemeense gezinswagen kan een CO2-uitstoot voorleggen van 108 à 110 g/km (4,8 à 4,9 l/100 km), goed voor een rijbereik van "meer dan 900 km". Hij krijgt bij ons een vanafprijs van 24.790 euro (+1.000 euro voor de versie met zeven zitplaatsen), is te bestellen vanaf januari 2023 en zal in maart zijn opwachting maken in de showrooms.

Met de Dacia Spring telt het gamma reeds een 100% elektrische versie, in de lente van 2023 komt de Roemeense Renault-dochter ook met een zelfopladende hybride. Dan hebben we het over de nieuwe Dacia Jogger Hybrid 140, die aangedreven wordt door de hybride motor van de Renault Clio E-Tech.

CO2-uitstoot

Het gaat om een atmosferische 1,6 liter-krachtbron van Nissan-origine, die ruggensteun krijgt van twee elektromotoren, een accupakket van 1,2 kWh en een ingenieuze versnellingsbak met klauwkoppelingen. Dat wil ook zeggen dat de Hybrid 140 de eerste Dacia Jogger met automaat wordt.

De Dacia Jogger Hybrid 140 debuteert op het Autosalon van Parijs, dat georganiseerd wordt van 17 tot 23 oktober 2022. Dan worden ook de specs, inclusief het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot, gecommuniceerd. De commercialisatie staat gepland voor de lente van 2023. In Parijs stelt Dacia naast de Manifesto Concept ook de nieuwe merkidentiteit - met elektronisch beperkte maximumsnelheid voor alle modellen - voor.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten