Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / MG 3: stadsauto met een op de Cyberster geïnspireerde look

Geschreven door Frédéric Kevers op 20-09-2023

Uitgelekte homologatiebeelden geven ons een voorproefje van het ontwerp van de toekomstige MG 3, die in 2024 wordt verwacht. Het wordt een stadsauto met een modern uiterlijk en een aantal kenmerken van de roadster MG Cyberster.

MG zet zijn offensief op de Europese markt voort met modellen met verbrandingsmotor, plug-inhybrides en elektrische modellen. Terwijl de ‘Britse’ constructeur onder Chinese hoede aanvankelijk een reeks SUV's en cross-overs aanbood, is het gamma onlangs uitgebreid met de compacte break MG 5 en de hatchback MG 4, allebei volledig elektrisch. Fans van het merk kunnen binnenkort de MG 3 bestellen, een betaalbare stadsauto met een goede oude benzinemotor, maar met een look die geïnspireerd is op die van de MG Cyberster, een – elektrische – roadster met een dynamische, moderne en sexy lijn. Maar wat weten we al over deze toekomstige kleine MG?

LEES OOK – MG 4 krijgt Long Range- en X-Power-versies

2024 MG 3 - Pattern

MG 3 – eerste info

  • Koetswerk: het zal gaan om een vijfdeurs van het formaat van een Ford Fiesta.
  • Aandrijving: geen elektrische motor voor deze kleine betaalbare auto, maar een benzinemotor met mildhybridetechnologie om de CO2-uitstoot te beperken.
  • Prijzen en leveringen: de nieuwe MG 3 zal naar verwachting in 2024 in het Verenigd Koninkrijk op de markt komen en zou ook op het Europese vasteland worden aangeboden. Er is sprake van een vanafprijs van minder dan 15.000 Britse pond (ongeveer 17.300 euro op het moment van schrijven).

2024 MG 3 - Pattern

Cyberster-trekken

Qua design is de invloed van de MG Cyberster roadster vooral aan de voorkant te zien in de grille en het ontwerp van de koplampen, terwijl de zijkanten de dubbele vouw van de roadster overnemen. De wielen van de topversies zouden ook geïnspireerd kunnen zijn op die van de Cyberster. De sportieve look wordt ook geaccentueerd door de zwarte buitenspiegelbehuizingen en de diffusor achteraan.

Merk op dat op de Britse markt al enkele jaren een MG 3 wordt verkocht met benzinemotoren, net zoals de MG 5 daar ook wordt aangeboden met verbrandingsmotoren, en niet alleen volledig elektrisch zoals het geval is in België.

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten