Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / MG 4 krijgt Long Range- en X-Power-versies (UPDATE)

Geschreven door Frédéric Kevers op 05-07-2023

De MG 4 zou binnenkort twee nieuwe versies krijgen. MG is van plan om een sportieve variant met 435 pk en een long range-versie met een rijbereik van 520 km op de markt te brengen.

Met de MG 4 biedt de Chinese constructeur met Britse roots een betaalbare elektrische compacte middenklasser die de concurrentie aankan met de Volkswagen ID.3. MG biedt momenteel drie versies van de 4, met twee vermogensniveaus – 170 en 204 pk – en twee accucapaciteiten – 51 en 64 kWh – voor een actieradius tot 450 km in het beste geval (volgens de WLTP-norm). Binnenkort zou het merk daar echter twee nieuwe varianten aan toevoegen, de ene met 435 pk en de andere met een rijbereik tot 520 km.

LEES OOK  Detailtest van de MG 4 Electric 64 kWh

MG 4 Long Range

De MG 4 Electric is momenteel verkrijgbaar met een enkele motor van 170 pk in combinatie met een 51 kWh-batterij, goed voor een actieradius van 350 km. Klanten kunnen ook kiezen voor een krachtigere 204 pk-motor die wordt aangedreven door een accupakket van 64 kWh, wat een actieradius oplevert van 435 (Luxury) of 450 (Comfort) km. Deze 'normale' actieradius zal binnenkort worden aangevuld met een versie waarvan de motor – die zich nog steeds op de achteras bevindt – 245 pk zal ontwikkelen en zal worden gecombineerd met een batterij van 77 kWh, waardoor de actieradius 520 km (WLTP) zal bedragen. MG heeft echter nog geen details gegeven over de chemische samenstelling van de accu of de oplaadcapaciteit (AC/DC). De 204 pk/64 kWh-versie kan tot 11 kW AC en 135 kW DC opladen.

LEES OOK – MG Cyberster beleeft wereldpremière in Goodwood

MG 4 EV X-Power

MG 4 X-Power

De andere nieuwe toevoeging aan het MG 4 Electric-gamma zal een 'sportieve' versie zijn die twee elektromotoren gebruikt om een gecombineerd vermogen van 435 pk te produceren. Hij zou de toepasselijke naam MG 4 Electric X-Power krijgen, als verwijzing naar de MG X-Power SV, een coupé aangedreven door een Ford Mustang-V8, waarvan er minder dan 100 werden geproduceerd tussen 2003 en 2005, voordat het merk failliet ging.

Volgens onze informatie wordt deze MG 4 Electric X-Power niet uitgerust met de grote 77 kWh-batterij, maar met die van 64 kWh. Dit suggereert een actieradius van ongeveer 400 km. MG geeft een tijd van 3,8 seconden op voor het sprintje van 0 tot 100 km/u en claimt een sportiever rijgedrag dankzij een 25% stuggere ophanging, 345 mm grote remschijven op alle vier de wielen en een specifieke afstelling van de remenergierecuperatiefunctie.

Om van 100 km/u tot stilstand te komen is slechts 33,9 m nodig. De trekkracht en de levendigheid in bochten worden gegarandeerd door een elektronisch sperdifferentieel en een torque vectoring-functie die wordt aangestuurd door Intelligent Motor Control.

Op esthetisch vlak onderscheidt de X-Power-versie zich met speciale 18-duimwielen, oranje remklauwen, een zwart dak en gepolijste accenten op de frontsplitter en koetswerkdrempels. Er is ook een nieuwe koetswerkkleur beschikbaar (Racing Green).

MG 4 EV X-Power

MG EX4 - Een concept voor Goodwood

Naast de X-Power-versie presenteert MG op het Goodwood Festival of Speed een speciale conceptcar: de MG EX4. Het wordt een eerbetoon aan de MG Metro 6R4, die tijdens het Groep B-tijdperk deelnam aan het Wereldrallykampioenschap en in 2023 zijn 40e verjaardag viert. We verwachten uitgeklopte voor- en achterspatborden en een speciale kleurstelling.

MG EX4

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten