Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Porsche werkt aan nieuwe super-SUV boven de Cayenne

Verwachte lancering : 01-09-2024

Geschreven door Klaas Janssens op 23-11-2021

In 2024 zou Porsche het gamma bekronen met een nieuw topmodel, een plug-inhybride SUV met drie zitrijen en zeven zitplaatsen. Een concurrent voor de binnenkort verwachte BMW X8 M?

Porsche SUV

Tijdens een besloten dealermeeting zou Porsche een volledig nieuw topmodel getoond hebben. Het zou gaan om een cross-overmodel dat zich boven de Cayenne positioneert, met drie zitrijen en zeven zitplaatsen. De dealers die uit de biecht geklapt hebben, omschreven het nieuwe model als een grote SUV met een sedankoetswerk. Het koetswerkdesign zou helemaal anders zijn dan dat van de Macan en de Cayenne nu.

Dat nieuwe Porsche-topmodel zou in 2024 debuteren met een plug-inhybride aandrijfgeheel, maar al snel het gezelschap krijgen van een 100% elektrische variant.

Porsche reageert

Porsche reageerde snel op het nieuws. Die tijdens de fameuze dealermeeting getoonde wagen zou geen prelude zijn op een concreet productiemodel. Wel een ontwerp van het Unseen-programma, waarin ontwerpers en ingenieurs aangemoedigd worden te experimenteren met toekomstige projecten. Meestel blijven die designstudies geheim, al werden er in 2020 wel een heleboel van die experimentele creaties wereldkundig gemaakt.

Die super-SUV die Porsche al dan niet aan het ontwikkelen is, zou een technologisch verlengstuk kunnen worden van Project Artemis waarmee Audi momenteel bezig is. Dat moet loop 2024 leiden tot een elektrische crossover met drie zitrijen en zeven zitplaatsen... Is er een samenwerking à la Porsche Taycan / Audi e-Tron GT in de maak? Of zoeken we het te ver en anticipeert Porsche enkel op de komst van de BMW X8 M?

Bron: AutoMotive News

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten