Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Nieuwe BMW X2 ook als elektrische iX2

Geschreven door Klaas Janssens op 16-03-2023

In het spoor van de nieuwe BMW X1 volgt opnieuw een wat sportiever georiënteerde X2. En die komt ook als elektrische iX2. Wat weten we nog?

Hoewel de meerwaarde van de X2 tegenover de ruimere en goedkopere X1 beperkt bleef en deze sportiever georiënteerde SUV commercieel regelmatig in de clinch ging met de 1 Reeks (en met de Mini Countryman), bevestigt BMW de komst van een nieuwe generatie. Wat weten we over die nieuwe BMW X2?

Blijft de nieuwe BMW X2 een sportievere X1?

Officieel communiceert BMW nauwelijks over de nieuwe X2, maar de scoopbeelden van gecamoufleerde prototypes tonen een gedrongen SUV-koetswerk met een duikende daklijn. Er zijn ook testwagens gespot met een beduidend dynamischere set-up, met dikkere bumpers en grote velgen.

Het zou ons dan ook verbazen als de nieuwe BMW X2 geen M Performance-versie zou krijgen. Zelfs een opvolger van de sportieve M35i lijkt niet meer dan logisch.

Krijgt de nieuwe BMW X2 een elektrische variant?

De nieuwe BMW X2 bouwt op dezelfde fundamenten als de jongste generatie van de X1 en als de nakende opvolger van de Mini Countryman. Naast verbrandingsmotoren op benzine en diesel is die technische basis ook geschikt voor plug-inhybride en elektrische varianten.

LEES OOK Test BMW iX1 xDrive30 (2022)

München heeft de komst van die elektrische BMW iX2 inmiddels officieel bevestigd. Als we uitgaan van de technische specificaties van de iX1, dan gaat het om de xDrive30. Die telt twee elektromotoren met een systeemvermogen van 313 pk en aan accupakket van net geen 65 kWh, goed voor een rijbereik van bijna 450 kilometer. Snelladen kan aan een vermogen tot 130 kW.

Wanneer komt de nieuwe BMW X2?

De tweede generatie van de BMW X2 zou nog in de loop van 2023 voorgesteld worden, al volgt de Belgische commercialisatie wellicht pas in 2024. De elektrische iX2 zou samen voorgesteld worden met de versies met verbrandingsmotor.

Zoals we dat ook zagen voor de nieuwe BMW 7 Reeks / i7 en zoals we dat ook zullen zien voor de nieuwe BMW 5 Reeks / i5.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten