Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Renault: de nieuwe EV-modellen voor 2022, 2023 en 2024

Geschreven door Klaas Janssens op 30-06-2021

Tegen 2030 wil Renault voor 90% elektrisch zijn. Maar met welke EV-modellen denken ze die ambities waar te maken?

Renault was er snel bij met modellen zoals de Twizy, de Zoë en de Fluence, alleen was de markt nog niet klaar voor elektrische wagens. Maar het tij is razendsnel aan het keren, tegen 2030 moet het Europese wagenpark grotendeels elektrisch zijn. Bij de Renault-groep willen ze dat 90% van hun Europese verkoop vertegenwoordigd wordt door EV-modellen. Maar aan welke modellen denkt de Franse constructeur dan?

>> Ook Alpine belooft 3 volledig elektrische modellen!

2022 - Renault MéganE / officieel

De productieversie van de eind 2020 voorgestelde Mégane eVision Concept zou als Renault MéganE aan het huidige gamma toegevoegd worden. De cross-over deelt zijn modulaire CMF-EV-archtitectuur met de Nissan Ariya en vertrouwt op een 217 pk en 300 Nm sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 60 kWh, kan snelladen aan 130 kW en belooft een rijbereik van ongeveer 500 kilometer.

2022 Renault MéganE E-Tech Electric

2023 - Renault 5 / officieel

De nieuwe Renault 5, gebaseerd op het R5 Prototype dat het Renaulution-programma een gezicht moest geven, bouwt op het nieuwe CMF-BEV-platform. Het design van de elektrische stadswagen in een moddervette knipoog naar de R5 die verkocht werd tussen 1972 en 1985 (de eerste generatie) en tussen 1984 en 1996 (de tweede generatie). Met de R5 wil Renault de ziel van het verleden linken aan de ambities voor de toekomst, door te tonen dat de elektrische auto van de toekomst opgewekt, pittig en bereikbaar zal zijn. De prijs zou dan ook lager liggen dan die van de Zoë nu. Het elektrische aandrijfgeheel is 136 pk sterk en belooft een rijbereik van 400 kilometer.

2021 Renault R5 EV Prototype

2024 - Renault SUV / officieel

De Renault MéganE zou de basis vormen voor een wat grotere SUV, die in de markt gezet zou worden als elektrische Kadjar. Naar de naam blijft het gissen, maar de technologie is die van de 2022 Nissan Ariya. Het moet een concurrent voor onder meer de Volkswagen ID.4 en de Skoda Enyaq iV worden. Mogelijk wordt het design van deze SUV geïnspireerd door het lijnenspel van de Renault Morphoz Concept uit 2020.

2020 Renault Morphoz EV SUV Concept

2025 - Renault 4ever / officieel

Jawel, er komt een nieuwe R4. De Renault 4ever wordt een elektrische cross-over die de technologie van de R5 combineert met een handiger koetswerk en een nostalgisch lijnenspel. Er is ook sprake van een bestelversie, naar het voorbeeld van de Renault 4 Fourgonnette van vroeger. 

Renault 4ever Concept - teaser

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten