Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Gelekt: nieuwe Volkswagen Tiguan en 'Driving Experience'-draaiknop

Geschreven door Kevin Kersemans op 23-08-2023

De nog te onthullen 2024 VW Tiguan krijgt een fysieke draaiknop op de middenconsole voor de bediening van diverse functies. In een filmpje liet Volkswagen per ongeluk al de mogelijkheden zien, en ook het exterieur van de Tiguan is gelekt.

De onthulling van de volledig nieuwe 2024 Volkswagen Tiguan zal wellicht niet lang meer op zich laten wachten, maar in afwachting zette de Duitse constructeur alvast een filmpje op zijn YouTube-kanaal waarin een nieuwe draaiknop op de middenconsole te zien was die 'Driving Experience Switch' werd gedoopt... al was dat blijkbaar nog niet de bedoeling, want ondertussen is het filmpje in kwestie opnieuw gedeactiveerd.

LEES OOK – Wat weten we al over de nieuwe Volkswagen Tiguan?

Op eerder vrijgegeven foto's van het interieur konden we al zien dat het stuur opnieuw echte knoppen zou bevatten in plaats van de haptische bedieningstoetsen die door veel gebruikers zoals als door journalisten te onhandig werden bevonden. En nu heeft VW dus (eventjes) meer info gegeven over de draaiknop op de middenconsole, waar plaats was vrijgekomen doordat de bediening van de versnellingsbak verhuist naar de stuurkolom (de nieuwe Tiguan zal niet meer te krijgen zijn met een manuele bak).

LEES OOK – Opnieuw fysieke knoppen op het stuur van Volkswagens?

Draaiknop met geïntegreerd schermpje

De Driving Experience-draaiknop kan worden gebruikt voor verschillende functies: een rijmodus kiezen, het audiovolume verhogen of verlagen en de sfeerverlichting aanpassen. Voor die zaken zul je dus niet langer langs het centrale, tot 15 duim grote aanraakscherm moeten passeren. Het oppervlak van de draaiknop is een minischermpje waarop je kunt zien welke functie is geselecteerd.

Gelekt design

Overigens heeft het Duitse MQB-Coding & Retrofit al foto's gelekt van de nieuwe 2024 Volkswagen Tiguan. Daaruit blijkt dat, wat de voorpartij betreft, de rendering van onze huistekenaar behoorlijk accuraat was. Op de foto van de achterkant is te zien dat de achterlichten onder donker plexiglas zitten en met elkaar verbonden worden door de tegenwoordig obligate ledstrook. De modelnaam verhuist van het midden van de achterklep naar vlak boven de bumper.

Officiële foto's van het exterieur en meer info mogen we uiteraard verwachten naarmate de onthulling van de volledig nieuwe VW Tiguan nadert.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten