Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

SUV markt / Super-SUV's op jacht naar klassieke luxelimousines

Geschreven door Klaas Janssens op 01-08-2018

Vergeet klassieke luxelimousines, anno 2018 moet je een super-SUV hebben. Een marktoverzicht!

Dat de Bentley Bentayga en de Range Rover hun borst maar nat maken, want er staan een heleboel super-SUV's op de planning. Zelfs sportwagenconstructeurs zoals Aston Martin en Lamborghini wagen de sprong, binnenkort komen ook Alpine, Ferrari en Lotus met een cross-over op de proppen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd?

ASTON MARTIN VAREKAI

De Britse sportwagenconstructeur houdt er een bijzonder hoog tempo op na, zoals het Second Century Plan van ceo Andy Palmer dat voorschrijft. Na de DB11 en de Vantage volgt de nieuwe Vanquish, daarna maakt de langverwachte productieversie van de DBX zijn opwachting op het cross-overtoneel. Of deze in Wales geproduceerde Aston Martin 2018 haalt, durven we evenwel betwijfelen.

2015 Aston Martin DBX Concept

AUDI Q8

De Audi Q7 krijgt een sportieve spin-off in de vorm van de Q8. Ze delen hun technische basis, maar de invulling is anders. De Audi Q8 belooft meer emotie, meer luxe en meer technologie. Denk aan een verhoogde A8, dus inclusief diens autonome rijfunctionaliteiten en diens nieuwe MMI-infotainmentsysteem met dubbel aanraakscherm.

Lees HIER ons testverslag van de Audi Q8 50 TDI

Audi Q8

BMW X7

Zie je de Q8 als een Audi A8 op hoge poten, dan is deze X7 een verhoogde variant van de BMW 7 Reeks. Met hetzelde motorenpalet en dezelfde snufjes, maar met een heel andere verpakking die tot zes inzittenden slikt. Hoewel BMW vooral op de Amerikaanse en de Chinese markt mikt, komt de X7 ook naar Europa.

2017 BMW X7 iPerformance Concept

LAMBORGHINI URUS

De Urus staat op de architectuur die de VW-groep ook gebruikt voor de Audi Q7, de Bentley Bentayga en de Porsche Cayenne, maar Lamborghini maakt er een praktische sportwagen voor vier van. Geen V12, onder de motorkap steekt een V8-biturbo die 650 pk en 850 Nm sterk is en die de Urus in 12,8 seconden vanuit stilstand naar 200 km/u katapulteert. Naast een Corsa-circuitstand krijgt de Lamborghini Urus ook speciale rijmodi voor in de sneeuw, door het zand en op het terrein.

Lees HIER ons testverslag van de Lamborghini Urus

2018 Lamborghini Urus

MERCEDES GLS

Mercedes vervangt niet alleen de GLE door een nieuwe generatie, ook de GLS verschijnt opnieuw aan de oppervlakte om het de Audi Q8 en de BMW X7 zo moeilijk mogelijk te maken. Daarvoor put de flinkt uit de kluiten gewasssen luxe-SUV uit de technologische snufjesbak van de onlangs gefacelifte S-Klasse. Er zou ook een nog chiquere Maybach-variant komen.

2018 Mercedes GLS prototype

RANGE ROVER SV COUPE

Land Rover belooft een driedeurskoetswerk, zoals bij de Classic Range Rover. En een tot 999 exemplaren beperkte oplage, met de hand gebouwd door de SVO-afdeling (Special Vehicles Operations). Luxe en exclusiviteit staan dan ook centraal bij de SV Coupé.

Range Rover SV Coupé

ROLLS-ROYCE CULLINAN

Nu Rolls-Royce klaar is met de nieuwe Phantom, wordt het tijd om Project Cullinan richting serieproductie te sturen. Goodwood omschrijft de op stapel staande cross-over als een "all-terrain, high-sided vehicle" en belooft dat het eindproduct "Effortless... Everywhere" zal zijn. We zijn benieuwd.

RR Cullinan SUV

In de wachtkamer... LEXUS LF-1 LIMITLESS

Lexus hinkt een beetje achterop. Terwijl de Audi A8, de BMW 7 Reeks en de Mercedes S-Klasse hun technologische meesterschap doorspelen aan een SUV, komen de Japanners niet verder dan een wat zweverige conceptauto. De LF-1 Limitless bulkt van belofte, maar op een concrete productieversie blijft het nog even wachten. Die zou de hybride aandrijflijn van de nieuwe LS500h kunnen krijgen, al denkt Lexus ook aan een brandstofcelafgeleide op waterstof.

2018 Lexus LF-1 Limitless Concept

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten