Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / De beste EuroNCAP-scores uit 2011

Geschreven door Olivier Duquesne op 31-01-2012

De organisatie EuroNCAP heeft de balans van 2011 opgemaakt. Afgelopen jaar werden de beste scores gehaald door de Audi Q3, Chevrolet Aveo, Ford Focus, Mercedes Classe B en Volvo V60.

In 2011 gooide EuroNCAP 53 nieuwe modellen tegen de muur voor zijn botsproeven. 41 daarvan wisten de volle vijf sterren te scoren, 11 hielden het bij vier en enkel de Dacia Duster geraakte niet verder dan drie sterren. Om consumenten te helpen om beter te kiezen volgens veiligheid heeft de organisatie de beste leerlingen van elk segment gepubliceerd.

De Audi Q3 2.0 TDI domineert onder de 'kleine' SUV's. In de categorie van de stadsauto's gaat de Chevrolet Aveo 1.2 LT met de titel aan de haal. De Ford Focus 1.6 TDCi Trend is de veiligste gezinswagen terwijl de hoogste score onder de eenvolumers naar de Mercedes B 200 CDI ging. De Volvo V60 D3 Momentum ten slotte wordt als de best beschermende grote gezinswagen gezien.

De Ford, de Mercedes en de Volvo hebben zich bovendien nog eens onderscheiden door hun elektronische rijhulpmiddelen. EuroNCAP wijdde ook een speciale vermelding aan de Ford Ranger, de enige pick-up die in 2011 werd getest, voor zijn voetgangervriendelijke neus. Verder was de Nissan Leaf de eerste elektrische auto die met vijf sterren aan de haal ging.

De gedetailleerde scores zijn te vinden op de website van EuroNCAP.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten