Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Minder doden op Belgische wegen in 2013

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-02-2014

Volgens het BIVV vielen er vorig jaar 6,5 procent minder doden op onze wegen. Ook het aantal ongevallen met lichamelijke schade nam af met 6,5 procent.

In 2013 deden zich op onze Belgische wegen 41.471 ongevallen met lichamelijke schade voor, en dat is een verbetering met 6,5 procent ten opzichte van het jaar eerder (44.359). De cijfers van het BIVV geven verder nog aan dat het aantal gewonden daalde met 5,8 procent (naar 53.184) en het aantal overlijdens ter plekke met 6,5 procent (628 tegenover 672). Zelfs als je dat cijfer uitbreidt met de overlijdens binnen een termijn van dertig dagen, is er sprake van een vooruitgang (720 tegenover 767).

De daling van het aantal ongevallen was het grootst in Brussel (-7,7 procent), gevolgd door Vlaanderen (-6,7 procent) en Wallonië (-5,7 procent). Anderzijds vielen vooral in Zuid-België minder doden: 288 slachtoffers zijn er 34 minder dan in 2013. In Vlaanderen stierven vorig jaar 319 mensen ter plekke, 4 minder dan in 2012. En in Brussel viel er zelfs een dode meer te betreuren (21 overlijdens in 2013).

De afname in het aantal verkeersdoden zien we vooral bij de automobilisten en de vrachtwagenbestuurders; bij de zwakke weggebruikers blijft het aantal slachtoffers stabiel. Helaas vielen er vorig jaar wel meer dodelijke slachtoffers bij de motorrijders (7 meer) en de bestelwagenbestuurders (+4). Opmerkelijk is dat er vorig jaar meer doden vielen tijdens de nacht (zowel in de week als tijdens het weekend).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten