Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Youngtimers Rally 2023 / AutoGids Youngtimers Rally 2023: the aftermovie

Geschreven door Klaas Janssens op 01-07-2023

Op zondag 11 juni 2023 werd de alweer zevende editie van de door AutoGids georganiseerde Youngtimers Rally gereden. Onder een stralende zon en op schitterende stuurmanswegen genoten we met volle teugen van wat autorijden zo plezierig kan maken. Bekijk de aftermovie!

Het was even geleden geweest, want Covid-19 dwong ons tot het inlassen van een pauze. Maar begin juni was het dan toch zover en kon AutoGids een nieuwe editie van de Youngtimers Rally in gang schieten. En iedereen had er duidelijk zin in, want de inschrijvingen verliepen zo voorspoedig dat we noodgedwongen met een wachtlijst hebben moeten werken.

Uiteindelijk stonden er 170 wagens aan de start voor een route van een kleine 300 kilometer, met als thema "Circuits uit het verleden". Het door Openroads.be opgestelde roadbook voerde de deelnemers immers over het Circuit de Chimay en het Circuit de Gedinne, langs de mooiste wegen die in deze streek te vinden zijn.

Waar is dat feestje?

Vanaf 8 uur 's morgens verzamelden de eerste deelnemers aan het Golden Lake Hotel in Froidchapelle, nabij de lacs de l'Eau d'Heure. Na een stevig ontbijt en de onvermijdelijke briefing zetten auto's van verschillend pluimage koers naar de Abdij van Maredsous, waar het middagmaal geserveerd zou worden.

Omstreeks 16 uur druppelden de eerste wagens binnen op de parking van het Golden Lake Hotel, waar de deelnemers een viersterrenmaaltijd aangeboden werd. Ideaal om je ervaringen te delen met de andere rijders, want daar draait de AutoGids Youngtimers Rally om: puur en onversneden rijplezier, in het gezelschap van gelijkgestemden.

Hopelijk tot volgend jaar, tot een nieuwe Youngtimers Rally!

Youngtimers Rally 2023

Foto's: From the Moon

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten