Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Ford Mustang Mach-E: What’s in a name?

Geschreven door Kevin Kersemans op

Met de elektrische Mustang Mach-E wil Ford het opnemen tegen elektrische cross-overs als de Tesla Model Y, de Polestar 2 en de Jaguar I-Pace, maar dan voor een lager prijskaartje – net zoals de ‘echte’ Mustang veel horsepower biedt voor relatief weinig geld. Maar hoe rijdt hij?

61.700 €

Overzicht :

Laten we eerst de liefhebbers van Fords iconische pony car nog maar eens geruststellen: de Mach-E is ‘een’ nieuwe Mustang, en niet ‘dé’ nieuwe Mustang. Bij Ford kunnen ze er niet genoeg op hameren dat de elektrische cross-over de populaire coupé niet vervangt, maar aanvult. Die laatste is dus (vooralsnog?) niet in zijn voortbestaan bedreigd. Toch schreeuwden de puristen moord en brand toen Ford aankondigde dat zijn volledig van nul ontwikkelde EV vernoemd zou worden naar zijn wellicht wereldwijd bekendste model. En dan nog met de toevoeging Mach-E, knipogend naar de tot de verbeelding sprekende Mach 1-versie van de coupé.

Nochtans was de link met de Mustang er niet toen Ford in 2014 begon met zijn eerste als dusdanig ontwikkelde EV – de elektrische Focus van jaren terug was niet meer dan een (vrij slordig uitgevoerde) ombouw. “Onze nieuwe elektrische auto zag er bij aanvang van het project heel wat anoniemer uit”, vertelt koetswerkdesigner Chris Walter. “Tot iemand op het idee kwam om de link te leggen met de Mustang, om met die onderscheidende look meer mensen over de streep te kunnen trekken.” En dus werd het roer helemaal omgegooid en werd op slechts enkele maanden tijd een nieuw ontwerp gemaakt met een veel stoerdere look en trekken van de populaire coupé.

  • Look, interieurruimte
  • Rijbereik, prestaties
  • Relatief aantrekkelijk geprijsd
  • Mustang-verwantschap?
  • Feedback stuur kan beter
  • ‘Amerikaanse’ afwerking’

In dit artikel : Ford, Ford Mustang , Ford Mustang mach-e

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker