Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Hyundai ix35

Het segment van de compacte SUV's blijft maar groeien. Hyundai, met zijn ix35 de nummer twee op de markt, geeft het succesmodel een facelift in de hoop zo nummer één te worden.

Prijs
NB

Over het uiterlijk kunnen we kort zijn: de neus werd lichtjes hertekend, waarbij enkele nogal cassante lijnen werden verzacht, achteraan veranderden de lichtblokken, en dat is het zowat. Onder de kap zijn er opvallendere aanpassingen, met voortaan twee benzineversies en niet minder dan vijf diesels. Qua onderstel werd er gewerkt aan een iets comfortabelere ophanging en een beter stuurgevoel. Op de topversie kun je Hyundai's Flex Steer-systeem krijgen, met drie verschillende afstellingen voor een aangepast stuurgevoel.

Tijdens een eerste kennismaking reden we de tweeliter-diesel van 136 pk met vierwielaandrijving en een manuele zesbak. Hij toonde zich een aangename metgezel, met onder meer een vernieuwd navigatiesysteem dat eenvoudiger te bedienen is en zeer nauwkeurig zijn werk doet. We vonden de vering ook wat vergevingsgezinder en zaten op goede stoelen. De dieselmotor laat zich wel nog horen en het Flex Steer vonden we niet echt hartveroverend, terwijl de manuele versnellingsbak hakerig schakelt. De ruimte binnenin en de kofferruimte maakten dan weer wel indruk.

Hyundai zet zijn opmars voort met de ix35 als een van de paradepaardjes. Die veranderde niet revolutionair, maar schaafde wat aan zijn zwakke punten. Als je weet dat er dan ook nog een mooi uitgeruste lanceringsuitvoering Move wordt aangeboden, waarbij je de basisversie 1.6 GDI na alle mogelijke kortingen voor 21.000 euro de jouwe kunt noemen, zou het ons niet verbazen dat de ix35 verder oprukt. Nissan is gewaarschuwd.

U kunt de Eerste Test van de Hyundai ix35 nalezen in AutoGids 887 van 30/10/2013.

In dit artikel : Hyundai, Hyundai ix35 , Hyundai Tucson

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker