Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Mazda 6

Mazda wil zich positioneren als rivaal voor de tenoren in een segment dat wordt gemonopoliseerd door de premiummerken. De nieuwe 6 neemt bijgevolg de Audi A4 en BMW 3-Reeks in het vizier...

Prijs
NB

Wat de kwaliteit van de interieurmaterialen en van de afwerking betreft, heeft Mazda in ieder geval niets aan het toeval overgelaten. Het interieur mag dan al weinig frivool zijn, het vertoont wel dat sobere kantje en die indruk van robuustheid die onontbeerlijk zijn om te worden toegelaten in een beperkte kring. Twee seconden achter het stuur volstaan om je thuis te voelen: je vindt moeiteloos je weg in de ergonomie van de verschillende rijsystemen en de functies van het dashboard.

Je wordt al snel aangenaam verrast door de prima respons van de voortrein, die duidelijk veel potentieel heeft en gekenmerkt wordt door een goede trekkracht en een grote nauwkeurigheid bij het aansnijden van bochten. Bovendien kan hij keurig overweg met dwarsversnellingen en levert hij een goede feedback. De nieuwe 6 slaagt erin een verrassend goede filteringskwaliteit aan de dag te leggen, waarbij het interieur netjes geïsoleerd wordt van de onregelmatigheden in het wegdek, maar tegelijk de koets efficiënt ondersteund wordt. Het resultaat is dat deze grote berline dynamisch rijdt zonder ooit oncomfortabel te worden.

De Mazda 6, die in januari op de markt komt, met als basisprijs 24.940 euro bij de benzines en 27.190 euro bij de diesels (zowel voor de berline als voor de break), is duidelijk tot in de kleinste details doordacht, met een gesofisticeerd design en een lichter gemaakte structuur waarvan de gevolgen duidelijk te voelen zijn aan het stuur. Hij is zowel comfortabel als dynamisch, maar ook goed gebouwd, ruim en gezellig (ook al komen er dan weinig fantasietjes aan te pas), en heeft alles om in de praktijk te verleiden en een echt alternatief te bieden.

U kunt de Eerste Test van de Mazda 6 nalezen in AutoGids 861 van 31/10/2012.

In dit artikel : Mazda, Mazda Mazda6

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars