Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Mazda CX-5

Geschreven door Kevin Kersemans op

De nog vrij jonge CX-5 is een kaskraker voor Mazda. Met een lichte update hopen de Japanners het succes van hun compacte SUV op peil te houden, in afwachting van de komst van de kleinere CX-3.

47.540 €

Toen de CX-5 in 2012 gelanceerd werd, was hij niet alleen de eerste Mazda die mocht uitpakken met het SkyActiv-label van de Japanse constructeur, maar introduceerde hij ook de Kodo-designtaal, waarop ondertussen zowat het hele gamma prat gaat. De compacte SUV is op dit moment Mazda’s meest verkochte model op onze markt en ook wereldwijd kan hij uitstekende cijfers voorleggen. In zijn nog niet zo erg lange carrière zijn er al 800.000 exemplaren van verkocht – waarvan 140.000 alleen al in Europa.

Om op dat elan te kunnen doorgaan krijgt de CX-5 nu al een facelift, die echter niets wereldschokkends om het lijf heeft. Zoals vaak bij dit soort tussentijdse opfrisbeurten gaat het aan de buitenkant om nieuwe lichtblokken (zowel voor- als achteraan), een hertekend radiatorrooster en enkele nieuwe koetswerkkleuren. Daarnaast werd het motorgamma uitgebreid, evenals de beschikbare uitrusting, met name op het vlak van de veiligheid.

In dit artikel : Mazda, Mazda CX-5

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker