Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Volkswagen Tiguan: Geen risico’s

Geschreven door Laurent Blairon op

De Tiguan is een echt goudhaantje voor Volkswagen, en een van de absolute bestsellers, zowel bij ons als wereldwijd. Na dik vier jaar was het tijd voor een facelift, die weinig verrassingen inhoudt.

Prijs
NB

De huidige Tiguan dateert uit 2016 en is commercieel een regelrecht schot in de roos gebleken. Logisch dus dat Volkswagen voorzichtig te werk ging voor de facelift voor 2021, die al bij al bescheiden blijft. Of toch uiterlijk, waar je de vernieuwde Tiguan vooral kunt herkennen aan zijn nieuwe neus (bumper, radiatorrooster en ledkoplampen).

Anders is het gesteld binnenin. In navolging van de Golf en consorten weert de Tiguan namelijk fysieke knoppen maximaal uit zijn interieur. In tegenstelling tot de Golf behoudt de SUV wel nog een specifieke module voor de klimaatregeling, onderaan op de middenconsole, maar ook die is in feite één grote aanraakzone waarop je kunt tikken en schuiven. Het ziet er gelikt uit, maar of het ook ergonomisch een verbetering is?

Het infotainmentsysteem tilt zijn connectiviteit naar nieuwe hoogtes, met onder meer de mogelijkheid om smartphones draadloos via Apple CarPlay of Android Auto te verbinden. Het interieur blijft er een beetje streng uitzien, maar het is er wel aangenaam toeven. De rijhouding is verzorgd en ook achterin is ruim plaats voor de inzittenden. De koffer behoudt zijn volume van minstens 520 liter (1.665 liter met de achterbank neergeklapt). Overigens krijgt voorlopig enkel de korte Tiguan de facelift; de langere Allspace met zijn zeven zitplaatsen moet nog even geduld oefenen.

  • Binnenruimte en koffer
  • Verzorgde afwerking
  • Aangename motoren
  • Hoge prijs
  • Ergonomie aanraakzones
  • Geen mildhybride ondersteuning

In dit artikel : Volkswagen, Volkswagen Tiguan

Redactiesecretaris/eindredacteur/testrijder AutoGids

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker