Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Audi A5 Sportback 2.0 TDI 177 en BMW 320d Gran Turismo : Pretbederver

Geschreven door Cedric Derese op

De BMW 3-Reeks Gran Turismo is een berline die er wat uitziet als een coupé, en komt op die manier wat in de weg lopen van de Audi A5 Sportback… en hij durft zelfs te beweren dat hij functioneler is.

Men neme een gezinsberline met een drievolumekoetswerk. Kleef er een tot aan de achterpartij aflopend dak op. Verwijder vervolgens de zijruitframes en verzorg de koetswerkcontouren. Strooi er een parfum van inventieve marketing overheen en stel het geheel ten slotte netjes voor in de showroom. Dat is, kort samengevat, het recept dat Audi heeft toegepast met de A5 Sportback, een waar succesmodel… dat BMW vandaag graag zou willen ondergraven met zijn 3-Reeks Gran Turismo. Toegegeven, München heeft er lang genoeg over gedaan om te reageren – Audi verkoopt al sinds 2009 gemakkelijk 50.000 A5 Sportbacks per jaar – omdat het waarschijnlijk te druk bezig was zijn eigen visie op het concept te ontwikkelen in een hoger segment, met de 5-Reeks Gran Turismo. Maar vandaag claimt de 3-Reeks Gran Turismo net zoals de Sportback het comfort van een berline en de stijl van een coupé in één verpakking.

Tegelijk belooft hij net als zijn 5-Reeksbroer meer functionaliteit en beenruimte achterin dan de drievolumeberline waarvan hij is afgeleid. Een vreemd idee, maar onbetwistbaar een echte mengeling van soorten en originele ideeën. Het is zelfs zo dat, hoewel beide modellen een vergelijkbaar silhouet vertonen, er bij een rechtstreekse vergelijking toch enkele verschillen bovendrijven. Tegenover de vloeiende lijnen en evenwichtige proporties van de Audi stelt BMW een profiel dat letterlijk wat bij de haren getrokken lijkt en een kont die we… stevig zullen noemen. Om objectiviteitsredenen zullen we hier verder geen stijloordelen meer vellen, al zal voor heel wat liefhebbers van deze modellen het uiterlijk ongetwijfeld de enige prioriteit zijn.

In dit artikel : Audi, Audi A5 , BMW, BMW 3 Reeks

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker