Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Volkswagen Golf GTI TCR vs Renault Megane R.S. Trophy

Geschreven door Cedric Derese op

Enkele maanden voor zijn afzwaaien krijgt de Golf VII nog een ultieme, op de racerij geïnspireerde versie, de GTI TCR. Helaas voor VW komt Renault net op dit moment ook met de Trophy-variant van zijn Mégane R.S.

Overzicht :

Laten we beginnen met goed nieuws: Volkswagen heeft er bewust voor gekozen de productie van de GTI TCR niet te beperken. Het minder goede nieuws is dat hij de doodsklok luidt over de huidige generatie van de Golf… en dat je dus niet te lang mag wachten als je een exemplaar wil, aangezien de Golf VIII aangekondigd is voor het eind van dit jaar. TCR staat voor Touring Car Racer. Meer pragmatisch gesproken verwijst de afkorting naar de in 2015 gelanceerde internationale competitieformule voor toerismewagens waarin de Golf het de jongste jaren niet slecht gedaan heeft. 

De TCR is dus de ultieme GTI, uitgedacht om de meest sportieve Jan Modaal dichter bij een echte racecoureur te brengen. Iets dat Renault natuurlijk ook probeert te doen met de jongste Mégane R.S. Trophy. Een puur Renault Sport-product… al treedt de atleet hier aan met zijn optionele gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling EDC – een primeur voor de Trophy. Dat was een must voor een correcte vergelijking met de Golf GTI TCR, die standaard wordt geleverd met een DSG-bak.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker