Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / DS 7 Crossback E-Tense 4x4: eerste plug-in hybride van DS

Geschreven door David Leclercq op 24-09-2018

Op het salon van Parijs stelt DS de DS 7 E-Tense voor, die de plug-in hybride versie is van de cross-over. PSA haalt het grove geschut boven…

Carlos Tavares houdt woord: 2019 wordt het jaar van de elektrificatie bij PSA. Naast de plug-in hybride Peugeot 508, 508 SW en 3008 komt er ook een stekkerhybride versie van de SUV van DS, de 7 Crossback E-Tense.

Mooie technische fiche

De technische fiche is identiek aan die van de Peugeot 3008 Hybrid4. Dat betekent dat hij twee elektromotoren heeft om hem tot een vierwielaandrijver te maken. Het vermogen piekt op 300 pk, het koppel op 450 Nm en hij haalt een elektrisch WLTP-bereik van 50 kilometer. De benzinemotor is op zichzelf al goed voor 200 pk (147 kW) en combineert dat met een elektrisch vermogen van 109 pk. De batterij slikt 13,2 kWh en maakt een elektrische topsnelheid van 135 km/u mogelijk.

Elektromodus om te starten

De bestuurder heeft verschillende rijmodi ter beschikking, waarbij de elektrische standaard wordt ingeschakeld wanneer de auto wordt gestart. De modus “Sport” mikt op veel vermogen en rijplezier, terwijl “Hybride” automatisch de prestaties en het verbruik optimaliseert. DS blijft nog discreet over verdere waarden maar belooft alvast “een CO2-uitstoot lager dan 50 g/km”. De batterij kan in 2 uur worden herladen aan een wallbox van 32A dankzij een interne lader van 6,6 kW, of in 8 uur aan een stekker van 230V/8A. Afspraak op het salon van Parijs voor een kennismaking met het model.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten