Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Autoworld: twee verjaardagen in september en oktober

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-08-2018

Van 8 tot 23 september viert Autoworld 70 jaar Land Rover, en van 29 september tot 4 november 40 jaar BMW M1, telkens met zeldzame auto’s in het museum.

In Autoworld (in het Jubelpark in Brussel) worden binnenkort twee belangrijke verjaardagen voor de autosector gevierd. Het automuseum wijdt daar twee keer een tentoonstelling aan. De eerste is gewijd aan het merk Land Rover (70 jaar), de tweede aan de BMW M1 (40 jaar). In beide gevallen staat een tiental modellen in specifieke ruimtes van het museum, en sommige daarvan zijn zeer zeldzaam.

Land Rover

De tentoonstelling voor 70 jaar Land Rover vindt plaats van 8 tot 23 september 2018. Het merk werd in 1948 opgericht en inspireerde zich op de Willys-terreinwagens van het Amerikaanse leger. De Series I, met zijn viercilinder van 1.595 cc, werd al snel een referentie op het platteland voor de politie en het leger. Er kwam zelfs een Belgische versie die werd gebouwd bij Minerva. In 1990 werd het model de Defender. Autoworld stelt een twaalftal modellen voor, waaronder de eerste in België ingevoerde Land Rover uit 1948 en de Golden Wolf, waarvan slechts 7 stuks zijn gebouwd.

BMW M1

De Land Rovers zullen nog maar net naar hun eigenaars zijn teruggekeerd wanneer de tijdelijke tentoonstellingsruimtes van Autoworld alweer worden ingenomen door een tiental exemplaren van de BMW M1, in straat- of raceversie. De sportieve coupé viert zijn veertigste verjaardag. De racewagen met middenmotor moest een straatlegale productieversie krijgen om te worden gehomologeerd. Daarom werd hij op de openbare weg toegelaten met een 3.5-zescilinder met mechanische injectie en smering via droog carter. BMW bouwde slechts 453 stuks van de M1 tot 1981 en sindsdien werd de auto een legende. 20 exemplaren zijn trouwens omgebouwd voor een M1 Procar-kampioenschap.

Informatie over het Autoworld-museum vind je hier.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten