Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Renault en Geely gaan gezamenlijk model bouwen vanaf 2024

Geschreven door Frédéric Kevers op 12-10-2022

Het Franse Renault en het Chinese Geely zullen in 2024 in Zuid-Korea een nieuw hybridemodel op de markt brengen. Het wordt een cross-over op het platform van de Volvo XC40 en Lynk & Co 01 met een hybride aandrijving die waarschijnlijk door Renault wordt geleverd.

De Renault-groep heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Chinese groep Zhejiang Geely Holding in Zuid-Korea om samen nieuwe modellen te produceren. Het eerste voorbeeld zal een cross-over zijn op basis van de compacte modulaire CMA-architectuur van de Volvo XC40/C40, Polestar 2 en Lynk & Co 01. Het wordt echter geen 100% elektrische versie, maar een hybride. Aangezien Geely het platform levert, is het waarschijnlijk dat de hybride aandrijflijn uit het gamma van Renault komt. Het nieuwe model wordt vanaf 2024 in Zuid-Korea gelanceerd en zou ook weleens op andere markten aangeboden kunnen worden.

LEES OOK Geely koopt een derde van Renault Zuid-Korea

Voorlopig heeft Renault alleen een afbeelding gepubliceerd die het fastbacksilhouet onthult van deze toekomstige Frans-Chinese cross-over die zal worden geproduceerd door Renault Korea Motors in Busan. Hij wordt gelanceerd in 2024 en wordt een "middelgrote hybride cross-over". Dit eerste model zal profiteren van de effecten van een investering door Renault in Zuid-Korea van 900 miljoen euro (over 6 jaar), gericht op de ontwikkeling van elektrificatie, connectiviteit en software.

LEES OOK Aramco en Geely binnenkort aandeelhouders van Renault?

Wat de technische kant betreft is er, afgezien van Geely's CMA-platform, zeer weinig bekend, met weinig communicatie over de technische details. Maar aangezien het een partnerschap tussen Renault en Geely betreft, is het een veilige gok dat er een Renault E-Tech Hybrid zal worden gebruikt. Tenminste als Renault niet gewoon de productielocatie bevoorraadt met zijn fabriek in Busan, waar de Renault Arkana's voor Europa al worden geproduceerd. In dat geval zou de cross-over gewoon een hertekende Lynk & Co 01 zijn en dus een plug-in hybride.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten