Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / NYIAS 2018 - Audi RS5 Sportback: Amerikaanse première

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-03-2018

Audi heeft voor de Amerikaanse markt een RS5 met vijf deuren bedacht. Deze Sportback-afgeleide van de RS5 Coupé komt ook naar Europa, maar dan met andere specificaties.

Overzicht :

Voor het eerst komt er een Sportback-versie van de Audi RS5. De sportieve vijfdeurs beleeft zijn publieksdebuut in New York (NYIAS) in zijn configuratie voor de Verenigde Staten en Canada. Onder de motorkap ligt een 2.9-V6 biturbo van 450 pk en 600 Nm. Dat maximumkoppel staat permanent ter beschikking tussen 1.900 en 5.000 o/m. Het blok wordt gecombineerd met vierwielaandrijving en een Tiptronic-achttrapsautomaat. De RS5 Sportback sprint van 0 naar 96 km/u (60 mph) in 3,9 seconden en haalt (als optie) een topsnelheid van 280 km/u (174 mph).

Sportonderstel

Het onderstel van de vijfdeurscoupé is uiteraard aangepast aan het dynamische karakter van de motor. Zo ligt het chassis van de RS5 7 millimeter dichter bij de grond dan dat van de S5 Sportback. Het dynamische rijprogramma Audi Drive Select is standaard. De sportieve Duitser kan verder worden uitgerust met Dynamic Ride Control (DRC), koolstofremmen, een actief RS-stuur of een sportdifferentieel dat meer koppel naar de achterwielen stuurt.

Stijl

Naast zijn verlaagde chassis onderscheidt de RS5 zich door zijn 15 millimeter bredere wielkasten. De 1.840 kilo zware coupé pakt verder uit met nog heel wat andere RS-stijldetails, zoals een Singleframe-radiatorrooster in honingraatmotief, een voorspoiler, een achterdiffuser, een spoilerlip achteraan en ovalen uitlaatpijpen. Hetzelfde thema zien we in het interieur, met RS-sportstoelen met honingraatmotief, een multifunctioneel RS-sportstuurwiel met afgeplatte onderkant en de virtuele cockpit. De Audi RS5 Sportback komt ook naar Europa, maar dan met andere specificaties dan het in New York voorgestelde model.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten