Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Nieuwe BMW 5 Reeks komt ook als elektrische i5 Touring

Geschreven door Frédéric Kevers op 15-03-2023

In de loop van 2023 maakt de nieuwe BMW 5 Reeks zijn opwachting. Die achtste generatie krijgt een plug-inhybride M5 en een elektrische i5, die ook beschikbaar wordt als Touring. Wat weten we nog?

Overzicht :

De strijd tussen de Duitse Drie krijgt een extra dimensie, want de nieuwe BMW 5 Reeks zal ook te bestellen zijn als 100% elektrische i5. Dat wordt een concurrent voor de op stapel staande Audi A6 e-Tron en voor de enkel met een elektrische aandrijflijn te bestellen Mercedes EQE. Wat weten we al over de achtste generatie van de BMW 5 en van diens elektrische i5-versie?

Met welke motoren komt de nieuwe BMW 5 Reeks?

Net zoals bij de 7 Reeks en de daarop gebaseerde i7 heeft BMW gekozen voor een evolutie van het CLAR-onderstel dat je zal kunnen combineren met zowel geëlektrificeerde verbrandingsmotoren (benzine en diesel, MHEV en PHEV) als met 100% elektrische motoren voor de i5.

Met welke motoren komt de elektrische BMW i5?

Officiële informatie ontbreekt, maar reken op een selectie van de elektrische aandrijfgehelen die momenteel reeds gebruikt worden voor de BMW i4 en i7. Dan gokken we alvast op de BMW i5 eDrive40 (340 pk) en op de i5 eDrive50/eDrive60 (544 pk). Er is ook sprake van eens sportiever afgestelde M50/M60-variant. 

Krijgt de elektrische BMW i5 ook een Touring-versie?

Het erg beperkte aanbod aan elektrische breaks wordt uitgebreid, want de nieuwe BMW i5 zal ook als handige Touring in de showroom komen te staan. Als directe concurrent van de Audi A6 Avant e-Tron. Mercedes werkt ook aan een nieuwe E-Klasse, maar die krijgt geen elektrische variant. En dus ook geen elektrische breakvariant, want de Mercedes EQE is er enkel als berline en als SUV.

Hoe zit het met de nieuwe BMW M5?

De nieuwe BMW M5 zou een PHEV worden, aangedreven door de geëlektrificeerde V8-krachtbron die ook in de BMW XM ligt. Het gaat om de drukgevoede 4,4 liter-V8 van 489 pk die gekoppeld wordt aan een elektromotor met 145 kW. Het systeemvermogen van dat plug-inhybride aandrijfgeheel bedraagt 653 pk, terwijl het gecumuleerde maximumkoppel 800 Nm verzamelt. Die power wordt op alle vier de wielen gezet via de M xDrive-vierwielaandrijving met actief M Sport-sperdifferentieel tussen de achterwielen. Er is ook sprake van een krachtigere Competition die zelfs 748 pk en 1.000 Nm sterk zou worden.

Wanneer komt de nieuwe BMW 5 Reeks?

De nieuwe BMW 5 Reeks zou voorgesteld worden in het najaar van 2023. Dan hebben we het niet alleen over de versies met verbrandingsmotor, maar ook over de elektrische i5. Op de Touring blijkt het wat langer wachten, want die zou het gamma pas begin 2024 komen vervoegen.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten