Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Opel experimenteert met deelwagens in Antwerpen en Nijvel

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-09-2018

6 gezinnen, 3 in Antwerpen en 3 in Nijvel, gaan tijdens de Mobiliteitsweek testen met autodelen dankzij een wedstrijd van Opel. 7 Belgen op 10 zouden het idee van car sharing genegen zijn, weliswaar met een paar kanttekeningen…

Opel gaat een aantal gezinnen in Antwerpen en Nijvel een Combo Life ter beschikking stellen. In beide steden gaan 3 families uit dezelfde buurt het autodelen uitproberen. Ze krijgen met andere woorden een deelwagen ter beschikking tijdens de Mobiliteitsweek. Met het experiment wil Opel de angst wegnemen die veel mensen uiten bij enquêtes naar car sharing: het moeten delen van een auto met vreemden. Door een dienst aan te bieden aan mensen die in dezelfde buurt wonen, kan die drempel misschien worden overwonnen. Temeer omdat de regeling van de uren zou kunnen worden vergemakkelijkt via een betere communicatie, al zou een en ander wel tot burenruzies kunnen leiden. Om dat te vermijden, wordt de uurregeling en het bewaren van de gebruiksmomenten overgelaten aan een platform met een specifieke app: Stapp.In.

7 Belgen op 10

Het project wil bekijken hoe de auto’s worden gebruikt, om gewoontes beter in te kunnen schatten en de taak van de gebruikers te vergemakkelijken. Het is een aanvulling op een studie besteld door Opel waaruit zou zijn gebleken dat voor 7 Belgen op 10 “deelwagens een goede manier zijn om de ecologische voetafdruk te verminderen”. Toch heeft nog maar 7 procent van de bevolking ermee geëxperimenteerd. Het gaat dan vooral om stadsbewoners. De belangrijkste belemmeringen zijn de complexe formaliteiten (67 procent) en de staat van het voertuig (66 procent). Ook de grootte van het wagenpark en de beschikbaarheid van de voertuigen vormen drempels. De praktische kant vormt ook een obstakel, want uit de peiling bij 1.000 mensen bleek dat “8 op de 10 Belgen vindt dat de auto praktisch moet zijn. Het functionele aspect is het belangrijkste”.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten