Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Vierwielaandrijving voor de BMW M3 en M4 Competition

Verwachte lancering : 01-07-2021

Geschreven door Klaas Janssens op 19-04-2021

De 2021 BMW M3 en M4 Coupé zijn nu ook te bestellen met vierwielaandrijving. De xDrive-technologie krijgt een driftmodus, maar wordt enkel aangeboden op de Competition.

2021 BMW M3 & M4 xDrive

München bevestigt wat ze al eerder beloofden: zowel de nieuwe BMW M3 als de nieuwe BMW M4 worden binnenkort ook aangeboden met vierwielaandrijving. Het gaat om xDrive-technologie die nauw verwant is met het 4x4-systeem dat de BMW M5 gebruikt, dus met de rijmodi 4WD (voor optimale tractie), 4WD Sport (voor optimale feedback) én 2WD (voor optimale rubberverbranding). Die vierwielaandrijving brengt ook een nieuwe kalibratie van de voorophanging met zich mee, zodat het stuurgevoel overeind blijft en de extra kilo's van het systeem de rijdynamiek niet compromitteren. Leveringen? Vanaf juli 2021.

De xDrive-vierwielaandrijving wordt enkel aangeboden op de Competition-varianten van de BMW M3 en BMW M4. Die worden aangedreven door een 510 pk sterke specificatie van de drukgevoede zes-in-lijn die sowieso schakelt via de Steptronic-achttrapsautomaat. De extra tractie van de xDrive zorgt alvast voor snellere spurttijden. De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt nog 3,5 seconden, een winst van 0,4 tellen op de enkel op de achterwielen aangedreven BMW M3 en M4.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten