Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Miljoen elektrische Nissans verkocht

Geschreven door Kevin Kersemans op 27-07-2023

Nissan heeft de drempel van een miljoen verkochte volledig elektrische modellen overschreden. Bijna een derde daarvan vond een Europese eigenaar.

Sinds de lancering van de eerste Leaf in 2010 verkocht Nissan over heel de wereld al meer dan een miljoen volledig elektrische auto's. Dat is voornamelijk te danken aan de Leaf (650.000 stuks), die ondertussen aan zijn tweede generatie toe is. Die elektropionier is op dit moment te koop op ongeveer 50 markten, maar is vooral populair in thuisland Japan, in de VS en in Europa. Sinds 2013 worden de voor ons continent bestemde exemplaren trouwens in Groot-Brittannië gebouwd, in de fabriek van Sunderland.

In 2014 introduceerde Nissan de e-NV200, de elektrische versie van zijn compacte bestelwagen, die later het gezelschap kreeg van de bestelbreakafgeleide e-NV200 Evalia. Beide modellen werden ondertussen opgevolgd door de op de recentste Renault Kangoo gebaseerde Nissan Townstar EV. In 2022 lanceerde Nissan (met flink wat vertraging) zijn eveneens volledig elektrische cross-over Ariya

Vooral in Europa

Bijna een derde (320.000 stuks) van dat miljoen EV's wist Nissan te slijten in Europa, gevolgd door China en Japan (telkens 230.000 exemplaren). De rest ging naar Noord-Amerika (210.000) en nog andere regio's (10.000). Ter herinnering: tegen 2030 wil de Japanse constructeur 19 nieuwe volledig elektrische op de markt brengen, waarvan er al twee werden aangekondigd voor de Europese markt: een nieuwe cross-over waarvan de conceptcar Chill-Out een voorbode was, en een compact model dat het instapmodel in Nissans elektrische gamma moet worden.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten