Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / 4-Reeks erft gebogen scherm + andere BMW-updates

Geschreven door Kevin Kersemans op 26-01-2023

BMW heeft voor de lente van 2023 enkele updates aangekondigd voor verschillende modellen. De meest opvallende is dat de 4 Reeks-modellen het Curved Display van de 3 Reeks en de i4 overnemen.

Verschillende modellen van BMW hebben binnenkort recht op enkele updates. De belangrijkste is dat het dashboard van de 4 Reeks-modellen (Coupé, Cabrio en Gran Coupé) er helemaal anders zal gaan uitzien. Samen met BMW's iDrive OS 8 doet namelijk de Live Cockpit Plus van het Beierse merk er zijn intrede.

Daarbij hoort ook het Curved Display, het gebogen paneel bestaande uit een scherm van 12,3 duim achter het stuurwiel en een 'centraal' scherm van 14,9 duim dat wel al terug te vinden was in de BMW i4, de volledig elektrische 4 Reeks.

Daarnaast worden schakellepels aan het stuur voor de bediening van de Steptronic-achttrapsautomaat standaard en verschijnt op de middenconsole een nieuw bedieningspookje. Aan de buitenkant worden de glanzend zwarte M Shadowline-ruitomlijstingen standaard op alle versies.

Ook updates voor BMW 7-Reeks, BMW X7 en BMW iX

Gebruikers van de topmodellen BMW 7-Reeks, X7 en iX kunnen voortaan van buitenaf parkeermanoeuvres uitvoeren dankzij de Parking Assistant Professional, terwijl de volledig elektrische BMW iX vanaf maart 2023 ook zal beschikken over de functie Trailer Assisant, die het achteruitrijden met een aanhangwagen vergemakkelijkt.

Verder kan vanaf april de BMW X7 naar het voorbeeld van de 7 Reeks worden besteld met optionele Iconic Glow-koplampen, die gebruikmaken van Swarovski-kristallen voor de dagrijlichten. Op de 7 Reeks verschijnen dan weer nieuwe nieuwe personaliseringsmogelijkheden voor het koetswerk en het interieur.

BMW OS 9

Qua infotainment kijkt het merk echter al vooruit, want in het Verenigd Koninkrijk zullen bepaalde versies van de recente BMW X1 in een pilootfase worden uitgerust met OS 9 van BMW's iDrive, dat nog meer applicatiemogelijkheden biedt, evenals een geoptimaliseerde aanraakbediening en frequentere updates. In de loop van het jaar zullen geleidelijk ook in de rest van Europa modellen uit BMW's 'compactklasse' ermee uitgerust worden.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten