Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Minifacelift voor Fiat 500X + Cross-versie nu ook voor Tipo SW

Geschreven door Kevin Kersemans op 13-01-2022

In navolging van de elektrische 500 krijgen nu ook de Fiat 500X, de Tipo en de Panda een speciale RED-uitvoering. In dat eerste geval gaat die gepaard met een minieme facelift, de Tipo krijgt bij dezelfde gelegenheid ook een avontuurlijke Cross-variant in zijn SW-uitvoering.

Na de elektrische 500 krijgen nu ook de Fiat 500X, de Tipo en de Panda een RED-versie, naar de gelijknamige organisatie die wereldwijd pandemieën bestrijdt, zoals aids of COVID-19. Per verkocht model levert Fiat een bijdrage aan de organisatie. Uiterlijk zijn de RED-modellen te herkennen aan specifieke logo's op de B-stijlen en aan hun specifieke rode kleur voor enkel de buitenspiegelbehuizingen of heel het koetswerk.

Ze zijn echter ook uitgerust met een speciale interieurfilter die de verspreiding van bacteriën zou kunnen tegengaan, terwijl ook het stuurwiel en de stoelen een speciale virus- en bacteriedodende behandeling kregen. Nog straffer is de 'Sanitizing Glove Box' die vanaf nu beschikbaar is in de elektrische 500 RED, waarbij een UV-C-lamp in het handschoenkastje virussen en bacteriën kan doden op kleine voorwerpen zoals je smartphone of je sleutels. Het volstaat de spulletjes in het handschoenkastje te leggen, op een specifieke knop in de middenconsole te drukken en klaar is Kees.

Nieuw snoetje voor 500X

De 500X RED introduceert meteen ook enkele kleine updates voor modeljaar 2022 om de populaire kleine SUV wat meer te doen aansluiten bij de nieuwste generatie van de 500. Zo verschijnt achteraan het nieuwe, voluit geschreven merklogo, maar de band met de elektrische stadsauto werd vooral vooraan aangetrokken. Daar wordt het merklogo vervangen door het gestileerde opschrift 500, met aan weerszijden twee dunne lijntjes in plaats van de verchroomde 'snor' van voordien.

De kleine SUV is sinds kort trouwens ook beschikbaar met een softtop cabriodak dat Dolcevita werd gedoopt. De 500X blijft verkrijgbaar met twee Firefly-benzinemotoren (de eenliter-driecilinder met 120 pk of de 1.3-vierpitter met 150 pk), maar opmerkelijk genoeg ook nog altijd met een 1.6-diesel.

Tipo Cross nu ook als SW

Een andere nieuwigheid die samen met de RED-uitvoeringen wordt geïntroduceerd, is te vinden in het Tipo-gamma, waar de breakversie SW voortaan ook de avontuurlijke Cross-uitdossing kan krijgen die tot voor kort voorbehouden was aan de vijfdeursversie. Die omvat de klassieke ingrediënten – een verhoogde bodemvrijheid en koetswerkbeschermers in zwarte kunststof, maar geen vierwielaandrijving – die Fiat in het verleden al toepaste op de ondertussen door iedereen vergeten Stilo Multiwagon Uproad.

Fiat-klanten zullen het trouwens nog een tijdje met speciale reeksen moeten doen in afwachting van nieuwe modellen. Naar verluidt komt er in 2023 eindelijk een opvolger voor de Punto (op basis van de Opel Corsa/Peugeot 208), voor dit jaar is de enige nieuwigheid de Fiat Ulysse, die afgeleid is van de Citroën SpaceTourer/Peugeot Traveller/Opel Zafira Life.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten