Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Officieel: facelift Renault Arkana

Geschreven door Kevin Kersemans op 12-07-2023

Renault geeft zijn 'SUV-coupé voor het volk' na drie jaar al een opfrisbeurt. Waaraan kun je de opgefriste Arkana herkennen?

Geïnspireerd door het succes van de SUV-coupés van premiummerken zoals de Audi Q3 Sportback en Q5 Sportback, de BMW X2, X4 en X6 of de Mercedes GLC Coupé en GLE Coupé kwam Renault eind 2020 met zijn meer betaalbare Arkana, die technisch gebaseerd is op de Captur en de Clio. Van die laatste kondigden de Fransen recent een grondige facelift aan en blijkbaar vonden ze dat de Arkana na 163.000 verkochte exemplaren (van de Europese versie) dan ook weleens bijgespijkerd mocht worden.

Detailwerk

Al kunnen we meteen vertellen dat de opfrisbeurt van de SUV-coupé veel minder ver gaat dan die van de veelzijdige stadsauto. Terwijl de Clio met zijn compleet vertimmerde snuit haast een volledig nieuw model lijkt, houdt de Arkana het bij bescheiden evoluties om hem wat meer te doen aansluiten bij de Nouvelle Vague-designrichting die het Franse merk tegenwoordig hanteert.

Het makkelijkst is de opgefriste Arkana nog te herkennen aan het nieuwe, tweedimensionele merklogo op de neus, de kofferklep, het stuur en de velgen. Verder krijgt het radiatorrooster een nieuw patroon en worden zowel de voorste als de achterste lichtblokken subtiel aangepast. Ten slotte zijn de sierlijsten en dergelijke die vroeger voorzien waren van een laagje chroom, voortaan zwart (al dan niet mat of juist glanzend, afhankelijk van het afwerkingsniveau).

Esprit Alpine

Net als bij andere Renault-modellen heet de topversie voortaan Esprit Alpine. Daarnaast is de gefacelifte Arkana verkrijgbaar als Evolution of Techno. Van de R.S. Line en de E-Tech Engineered is dus geen sprake meer. Onderhuids verandert er niets. De Arkana blijft beschikbaar als mildhybride 1.3 TCe met 140 pk of als zelfopladende hybride E-Tech Hybrid met 143 pk. De krachtigere versie, de 1.3 TCe met 160 pk, wordt dus niet meer aangeboden. De opgefriste Arkana kan vanaf deze zomer worden besteld.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten