Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Ford Focus: over en uit in 2025?

Geschreven door Kevin Kersemans op 22-06-2022

Na de Mondeo zou bij Ford ook de Focus er wel eens het bijltje bij neer kunnen leggen. Slecht nieuws voor de fabriek in Saarlouis, temeer omdat die in Valencia geschikter werd bevonden voor de bouw van toekomstige EV's...

Begin april nam Ford afscheid van de Mondeo, en het ziet ernaar uit dat de Focus binnen afzienbare tijd hetzelfde lot beschoren is. Eerder raakte al bekend dat de productie van de compacte middenklasser vanaf eind augustus drastisch zou worden teruggeschroefd.

Nu het merk met het blauwe ovaal gekozen heeft voor zijn Spaanse fabriek in Valencia om er zijn toekomstige elektrische modellen te gaan bouwen (naast die in Keulen), is de toekomst van de fabriek in het Duitse Saarlouis hoogst onzeker. Daarmee lijkt het lot van de Focus, die daar van de band rolt, bezegeld.

LEES OOK Ford: tweede elektrisch model in Europa op VW-basis

Ford investeert zo'n 2 miljard euro om zijn fabriek in Keulen tegen eind 2023 om te vormen tot EV-productiesite, maar omdat de constructeur tegen 2026 zo'n 600.000 elektrische voertuigen per jaar wil bouwen, wordt ook een tweede Europese fabriek getransformeerd om er EV's "van de volgende generatie" te bouwen... gebaseerd op het MEB-platform van Volkswagen.

Bye bye Focus

Het ging tussen die in Saarlouis, Duitsland, en die in Valencia, Spanje, maar de constructeur heeft nu beslist dat die laatste het meest geschikt werd bevonden. De constructeur liet weten dat de vestiging in Saarlouis de Focus verder zal blijven bouwen, maar dat ondertussen "wordt gezocht naar andere invullingen" voor de fabriek. Een verkoop lijkt daarbij niet uitgesloten. De site in Saarlouis stelt op dit moment zo'n 4.600 mensen tewerk.

LEES OOK In 2024 zal het Europese gamma van Ford 7 elektrische auto's tellen

Sowieso zou de Focus ten laatste in 2025 na jaren van trouwe dienst uit het Ford-gamma verdwijnen, met 'dank' aan de nog steeds toenemende populariteit van SUV's en cross-overs. Het model zou in het gamma wel een (volledig elektrische) opvolger krijgen, maar dat wordt dan een cross-over die wel eens de vorm zou kunnen aannemen van een kleine Mustang Mach-E.

 

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten