Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / In 2024 zal het Europese gamma van Ford 7 elektrische auto's tellen

Geschreven door Frédéric Kevers op 14-03-2022

Het elektrische modeloffensief van Ford belooft 7 EV's tegen 2025, waaronder een elektrische Puma en twee SUV's die bouwen op het het MEB-platform van VW.

Eerder kondigde Ford aan tegen 2030 nog enkel elektrische auto's te zullen lanceren voor de Europese markt, nu gaan de Amerikaanse constructeur wat dieper in op die EV-plannen. Tegen 2024 zal het gamma reeds 7 elektrische auto's tellen, waaronder drie personen- en vier bestelwagens. Maar over welke modellen hebben we het dan?

Personenwagens

De elektrische personenwagens die het Ford-gamma zullen verrijken, dragen allemaal een SUV-koetswerk. De belangrijkste is de elektrische versie van de Ford Puma, die op de planning staat voor 2024. Naar de twee andere modellen blijft het vooralsnog raden, al weten we wel dat ze technisch nauw verwant zullen zijn met de VW ID.4 en Skoda Enyaq iV. Ze bouwen immers op het modualaire EV-platform van Volkswagen. Niet de eerste keer dat beide constructeurs samenwerken, denk maar aan de Ford Ranger/VW Amarok en de Ford Tourneo/VW Caddy.

Bestelwagens

De belangrijkste modellen van de elektrische korte-termijnstrategie zijn de vier volgende EV-busjes, die gebouwd zouden worden in de Roemeense fabriek in Craiova. Voor de batterijen zou Ford zich wenden tot een Turkse accufabriek, die gebouwd zal worden nabij de hoofdstad Ankara en operationeel moet zijn tegen 2025.

  • 2023 Ford Transit Custom EV
  • 2023 Ford Tourneo Custom EV
  • 2024 Ford Transit Courier EV
  • 2024 Ford Tourneo Courier EV
Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten