Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Belgische prijzen Mercedes-AMG C63 S E Performance bekend, inclusief break en F1 Edition

Geschreven door Klaas Janssens op 01-06-2023

Er kleeft een Belgisch prijskaartje op de nieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance, die je ook kan bestellen als handige break en als exclusieve F1 Edition.

Hoewel de nieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance pas vanaf volgende week in de Belgische configurator verschijnt, kan je de plug-inhybride sportversie van de C-Klasse bestellen vanaf 1 juni 2023. De berline kost 117.007 euro voor de breakversie leg je 118.459 euro op tafel (inclusief btw).

Gedurende een jaar (dus tot juni 2024) kan je ook de naar de Formule 1 refererende F1 Edition van de nieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance bestellen, als pakket van 17.612 euro op zowel de berline als op de break.

Vergelijking prijs BMW M3 en M4

Momenteel kan je een nieuwe BMW M3 berline bestellen vanaf 90.150 euro (480 pk, achterwielaandrijving), de M4 Coupé kost 91.650 euro. De BMW M3 Touring en de M4 Cabriolet, die enkel als vierwielaangedreven Competition (510 pk) in de Belgische prijslijst staan, kosten 103.450 en 107.850 euro. Aan de hardcore BMW M3 CS - kort voor Competition Sport - hangt een Belgisch prijskaartje van 152.900 euro.

BMW M3 Touring

Plug-inhybride viercilinder

De nieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance vertrouwt niet langer op een V8, zelfs niet op zespitter zoals de BMW M3 en M4. Wel op een met F1-technologie gezegende vierpitter gebruikt. Het betreft een plug-inhybride aandrijflijn die een systeemvermogen van liefst 680 pk ontwikkelt, het maximumkoppel bedraagt een waanzinnige 1.020 Nm.

De turbocompressor krijgt een kleine elektromotor tussen de uitlaatturbine en het compressorwiel, die de turbo laat draaien om boost te creëren zodra de bestuurder daarom vraagt.

2023 Mercedes-AMG C63

Prestaties en rijbereik

Dat zorgt ervoor dat de Mercedes-AMG C63 S E Performance aan 3,3 seconden genoeg heeft om van 0 naar 100 km/u te sprinten en een topsnelheid van 250 km/u haalt. Mits opleg stoomt de C63 door tot 280 km/u.

Het elektrische rijbereik bedraagt slechts 11 kilometer. Verder geraakt de Mercedes-AMG C63 S E Performance niet op stroom alleen. De plug-inhybride aandrijflijn is niet gemaakt om deze AMG-creatie zuiniger te maken, wel krachtiger en sneller.

2023 Mercedes-AMG C63

Vierwielaandrijving en negentrapsautomaat

Geen achterwielaandrijving meer, de nieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance vertrouwt op vierwielaandrijving. De aan een negentrapsautomaat met natte koppeling gehangen M139-krachtbron grijpt immers naar het 4x4-systeem 4Matic+. Dat komt met een driftfunctie en een elektronische gestuurd sperdifferentieel tussen de achterwielen. 

De elektromotor die de drukgevoede 2 liter-benzinemotor een handje komt toesteken, beschikt over een tweeversnellingsbak. Dat zorgt ervoor dat de Mercedes-AMG C63 S E Performance ook bij hoge snelheden over flink wat elektroboost kan beschikken. Die elektromotor is direct op de achteras gemonteerd voor een zo directe mogelijke respons, maar een slim koppelingssysteem doet ook een aandrijfas draaien die de voorwielen bedient. Dus zelfs in EV-modus beschikt de Mercedes-AMG C63 over vierwielaandrijving.

2023 Mercedes-AMG C63

Specifiek sportonderstel

Het onderstel combineert stalen vren met adaptieve dempers van de Mercedes-AMG C63 S E Performance  en werd helemaal vertimmerd om het exuberante vermogen van de plug-inhybride vierpitter de baas te blijven. Verder is er sprake van een breder spoor en en een actief meesturende achteras.

De jongens uit Affalterbach steken ook flink uit de kluiten gewassen composietremmen, die geholpen worden door regeneratief remmen tot 150 kW. En die remkracht is broodnodig, want de nieuwe Mercedes C63 AMG zet meer dan 2,1 ton op de weegschaal. Dat weet je wanneer je met elektromotoren en batterijen aan de slag moet.

2023 Mercedes-AMG C63

Optiepakketten en F1 Edition

Uiteraard komt de nieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance met een heleboel optiepakketten die de aankoopprijs flink doen aanzwellen. Dan hebben we het onder meer over:

  • AMG-carbonpakket exterieur I & II
  • AMG-aerodynamicapakket
  • AMG-nightpakket I & II
  • AMG Performance-stoelenpakket Advanced & High-End
  • AMG Real Performance Sound

De door de Medical Car van de Formule 1 geïnspireerde Mercedes-AMG C63 S E Performance F1 Edition herken je aan zijn Alpinegrijze Manufaktur-koetswerklak met rode kleurtinten en zijn matzwarte vijfspaaksvelgen van 20 inch. Verder zijn de zijopeningen in de voorspatborden, de lip van de achterspoiler en de uitlaatpijpen afgewerkt met zwart chroom.

2023 Mercedes-AMG C63

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten