Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen januari 2023: een vliegende start

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-02-2023

Januari 2023 is de beste eerste maand in de afgelopen drie jaar wat de inschrijvingen van nieuwe auto’s in België betreft. Uit de best scorende merken blijkt een sterke invloed van de fleetmarkt.

Overzicht :

In januari 2023 noteerden Febiac en de FOD Mobiliteit en Vervoer 39.847 inschrijvingen van nieuwe wagens in België. Dat is een stijging van +17,4% ten opzichte van dezelfde maand in 2022. Het is ook de beste start van het jaar sinds 2020. Daar moeten we waarschijnlijk nog geen saloneffect in zien, maar eerder een uitloop van eind 2022 gezien de levertijden. Bovendien is het profiel van de merken bovenaan het klassement van de inschrijvingen duidelijk bedrijfswagengericht: BMW, Mercedes en Volkswagen. Deze merken worden gevolgd door Peugeot en Toyota.

Netto-inschrijvingen voor 2022

De brutocijfers voor 2022 gaven een totaal van 366.303 vorig jaar ingeschreven nieuwe auto's. Dat betekende een daling van -4,4%. De daling is echter minder uitgesproken bij de nettoresultaten, dat wil zeggen zonder de voertuigen die binnen de 30 dagen opnieuw werden uitgeschreven. De aangepaste cijfers geven 359.999 'netto'-inschrijvingen, wat overeenkomt met een daling van -2% ten opzichte van de nettomarkt van 2021.

 

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten