Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen november 2022: duo BMW - Volkswagen

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-12-2022

De markt voor nieuwe auto's blijft maandelijks groeien, hoewel hij lager blijft dan vóór Covid. BMW en Volkswagen blijven de leiders in België.

Overzicht :

FEBIAC en FOD Mobiliteit & Vervoer telden 29.778 nieuwe inschrijvingen in november 2022. Dit betekent een maandelijkse verbetering van +23,4% (met één extra werkdag) ten opzichte van de resultaten van november 2021 (24.134). Dit is echter ver verwijderd van de cijfers van voor de coronacrisis, aangezien het gemiddelde van de laatste tien jaar 33.233 inschrijvingen bedraagt. Deze vierde opeenvolgende maand van groei ten opzichte van 2021 stopt de bloeding echter met een algemene daling van -5,8% ten opzichte van 2021. In totaal zijn er in België in 2022 momenteel 341.719 nieuwe auto's ingeschreven.

BMW aan de leiding

Gedreven door de bedrijfswagenmarkt blijft BMW leider op de Belgische markt met een 1e plaats in november en in het totaal. Voorlopig heeft het merk uit München sinds 1 januari een marktaandeel van 10,25%! Volkswagen staat op de 2e plaats in november en cumulatief met een marktaandeel van 9,01% over de 11 maanden van 2022. Mercedes werd 3e in november, maar staat nu 4e. Het merk met de ster wordt ingehaald door Peugeot, ook al neemt het leeuwenmerk in november genoegen met de 5e plaats. En in dit vijftal gleed Audi af naar de 4e plaats in november en de 5e plaats algemeen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten