Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Jeep: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 09-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Jeep

Met de begin 2023 tot Europese Auto van het Jaar uitgeroepen Avenger is Jeep in Europa aan een nieuw hoofdstuk begonnen. De Stellantis-dochter is hier natuurlijk al vele jaren actief en wist met onder meer de Renegade en Compass al behoorlijk wat klanten te prikkelen, maar er kleefde toch voor kort misschien nog een net iets te ‘sterk’ Amerikaans imago aan het merk om in onze contreien een grotere commerciële doorbraak te realiseren. Dat lijkt nu dus wel te lukken, want Jeep heeft – dankzij de Avenger – zijn Europese marktaandeel vorig jaar aanzienlijk kunnen vergroten. Wel nog altijd veel belangrijker voor de VS dan voor ons is de nieuwe Grand Cherokee, die hier trouwens enkel als plug-inhybride wordt aangeboden.

DANKZIJ DE AVENGER HEEFT JEEP ZIJN EUROPESE MARKTAANDEEL AANZIENLIJK VERGROOT.

2025 Jeep Wagoneer S

Stapje terug

Jeep gaat de transformatie naar elektrische modellen de volgende jaren voortzetten. Met de Recon en de Wagoneer S werden al prototypes getoond van voor serieproductie bestemde EV’s. Enigszins verrassend is wel dat het Avenger-aanbod intussen werd uitgebreid met een MHEV-variant en zelfs nog met een model met een klassieke benzinemotor en manuele zesbak. Die zijn vanzelfsprekend nog een pak minder duur dan de EV. Voor nog meer Jeep-nieuws zorgt de opgewaardeerde Wrangler. De bij ons enkel als plug-inhybride 4xe verkochte offroader kreeg onder meer nieuw een infotainmentsysteem.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten