Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Lucid Air: twee nieuwe versies voor Europa

Geschreven door Frédéric Kevers op 26-05-2023

Lucid Motors gaat twee nieuwe 'instapversies' van zijn elektrische berline Air op de Europese markt brengen: de Lucid Air Pure AWD en Touring.

Overzicht :

Lucid is al aanwezig in een aantal Europese landen en breidt nu het Air-gamma uit met de Pure AWD- en Touring-versies. Deze twee varianten van de Amerikaanse elektrische prestigeberline zijn wat minder krachtig en iets minder duur, met een Duitse prijs van respectievelijk 109.000 euro en 129.000 euro.

Specificaties en rijbereik

De Lucid Air Pure AWD en Touring zijn nog steeds uitgerust met twee elektromotoren, één per as, en hebben dus vierwielaandrijving. Het vermogen komt wel wat lager uit ten opzichte van de eerst gelanceerde versies, met 480 pk voor de Pure en 620 pk voor de Touring. Beide zijn uitgerust met een kleinere batterij van 92 kWh - in plaats van 113 kWh - die een WLTP-bereik van 725 km oplevert. Het maximale snellaadvermogen blijft identiek aan dat van de topmodellen dankzij de elektrische architectuur op 900 V.

2023 Lucid Air Touring

Straks nog goedkoper

Hoewel de vanafprijs hoog blijft, kan je er nog wat aan toevoegen door te kiezen voor een aantal opties, zoals extra rijhulpsystemen of het Stealth Appearance pack. De Lucid Air Pure AWD mist ook het glazen panoramadak van de oorspronkelijke Dream Edition. Lucid zou op een later tijdstip echter nog een meer betaalbare eenmotorige variant met achterwielaandrijving lanceren, mogelijk met een prijskaartje van minder dan €100.000.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten