Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Mazda: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 15-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Mazda

De populairste Mazda in 2023 was de CX-60 2.5 PHEV. De plug-inhybride variant dus, die nog tot het begin van vorige zomer kon genieten van een maximale fiscale aftrekbaarheid voor bedrijven en ondernemers. De CX-60 liet in de verkoopstatistieken de CX-5 en CX-30 achter zich, twee modellen die niet over zo’n hybride aandrijflijn beschikken.

Van een ander kaliber en zelfs uniek op de markt is de MX-30 R-EV. Mazda’s compacte elektrische cross-over zag zich tot voor kort gehandicapt door zijn kleine batterij en dus beperkte rijbereik, maar de altijd weer origineel uit de hoek komende Japanse constructeur biedt hem nu ook aan met een wankelmotor als generator. Daardoor is het geen pure EV meer, maar een (seriële) plug-inhybride. Met een volle batterij én een volle tank raak je zo’n 650 kilometer ver.

2024 Mazda Iconic SP Concept

Volgende MX-5?

Mazda vraagt voor die R-EV-variant geen halve euro extra, fiscaal is het wel een minder interessant aanbod. In de loop van dit jaar wordt het gamma ook nog uitgebreid met wat dan weer een klassiekere plug-inhybride wordt. We hebben het dan over de CX-80, die ook met drie stoelenrijen verkrijgbaar wordt.

OOK VOOR DE MX-5 ZOU DE HYBRIDE OPLOSSING VOOR DE HAND LIGGEN.

In Tokio toonde Mazda vorig jaar de Iconic SP, een conceptcar die de komst van een opvolger voor de MX-5 laat vermoeden. Ook voor dat sportwagentje zou de hybride oplossing met de wankelmotor voor de hand liggen.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten