Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Mercedes: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 18-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Mercedes

Bij Mercedes valt zowat continu nieuws te rapen. Het belangrijkste van 2023 was de nieuwe E-Klasse, waarvan anders dan bij concurrent BMW (met de i5) geen elektrische variant bestaat. Die valt bij Mercedes namelijk binnen de aparte EQ-lijn, waar het aanbod vorig jaar werd uitgebreid met de EQE SUV.

Klassieker autonieuws, wegens zelfs nog beschikbaar met een dieselmotor, was er met de lancering van de CLE Coupé. Die tweedeurs, waarvan ook een PHEV-versie wordt gepland, vervangt de coupés van zowel de C- als de E-Klasse. Er komt dit jaar eveneens een cabriovariant. Ook nog het vermelden waard zijn de facelifts van alle compacte modellen (de A-Klasse en co) en de grotere GLE.

2024 Mercedes-AMG GT Coupé

Nieuwe G-Klasse

We zagen hem vorig jaar al, maar de eigenlijke introductie van de nieuwe AMG GT is pas voor 2024 gepland. Het model viseert meer dan ooit de Porsche 911. De vier liter grote V8 is voortaan het basismodel, daarboven volgt met de E Performance een nog krachtiger plug-inhybride motorversie.

DE NIEUWE AMG GT VISEERT MEER DAN OOIT DE PORSCHE 911.

 Eveneens voorbehouden voor de meer gefortuneerde klanten is de dit jaar verwachte nieuwe G-Klasse, die er (ook) met een elektrische aandrijving komt. De stoere en haast iconische looks van de terreinwagen blijven behouden. De in München onthulde Concept CLA was dan weer de voorbode van een nieuwe reeks compacte EV’s, maar dat verhaal begint pas echt in 2025.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten